Šport
6 ogledov

Forsberg odločil tekmo v Nashvillu

Nashville Predators EPA
Hokejisti Nashvilla so slavili na edini četrtkovi tekmi v ligi NHL. Pred domačimi gledalci so z 1:0 premagali Edmonton. Edini strelec je bil Filip Forsberg, ki je zadel v četrti minuti podaljška.

"Res je bil dolg napad, dolgo smo bili na ledu. Bil sem že pošteno utrujen, ko sem prišel do strela. Skušal sem se samo otresti branilca in zadeti mrežo. Na srečo je plošček našel pot vanjo," je dejal 20-letni Šved Filip Forsberg. Ta ni v nikakršnem sorodu s slovitim Petrom Forsbergom, ki je ob koncu kariere v NHL tudi igral za Nashville, pred tem pa blestel v dresih Quebeca, Colorada in Philadelphie.

Rinne zbral 37 obramb

Eden bolj zaslužnih za zmago domačih je bil tudi vratar Pekka Rinne, ki je med drugim v podaljšku obranil kazenski strel Jordanu Eberleju, skupaj pa pred več kot 17.000 gledalci zbral 37 obramb. Nashville je sicer s 30 točkami najboljša ekipa centralne skupine in tretja najboljša v zahodni konferenci. Na drugi strani je imel Viktor Fasth 24 obramb, a na koncu skupaj s soigralci vknjižil osmi zaporedni poraz. Edmonton je skupaj s Columbusom in Buffalom trenutno najslabši v ligi z vsega 14 točkami z 22 tekem.

V noči s petka na soboto bo v NHL precej bolj živahno, saj bo na sporedu 11 tekem, Anže Kopitar in njegov Los Angeles pa bosta naslednjo tekmo igrala v noči na nedeljo, ko bosta gostila Chicago.

Liga NHL, izid:

Nashville Predators : Edmonton Oilers 1:0*

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.