Avto
64 ogledov

Avtosedeži, nastavljivi do onemoglosti

Sedeži Lincoln
Lincoln predstavlja sedeže, ki jih je mogoče nastaviti v kar 30 različnih načinov.

Vzdolžno naprej - nazaj, naslon naprej - nazaj, morebiti še sedalo gor - dol. To je ponavadi vse, kar si lahko nastavimo na sedežih običajnega avtomobila. Aha, pa še vzglavnike. 

Pri Lincolnu, luksuzni veji Forda, pa so te dni podrobneje predstavili sedeže iz bodočega modela continental, ki jim bo mogoče nastaviti kar 30 različnih parametrov. V "beneško usnje" odeti sedeži jasno poznajo hlajenje in gretje, pa električno gibljiv naslon in masažno funkcijo, kar sicer pozna še marsikateri drug premium avto.

A pri teh sedežih je dodatno mogče nastaviti praktično prav vsak del naslonjala in sedala in jih resnično "uliti" po telesu petičnega uporabnika. Pozabite na "en dizajn za vse" način, pravijo pri Lincolnu in trdijo, da njihovi sedeži podpirajo telo na načine, ki doslej niso bili mogoči. Denimo ločeno nastavljanje podpore za levo ali desno stegno.

No, verjetno bo potrebno zgolj za upravljanje sedežev prebrati debelo knjižico navodil, pred vsako vožnjo pa si vzeti kakih pet minut za pritiskanje na gumbe. Sliši se pa dobro.

Novi continental naj bi bil oblikovno zelo vestno povzet po odmevnem konceptu z letošnjega salona v New Yorku, ki je sicer povzročil tudi nekaj dviganja prahu zaradi obtožb o kopiranju.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.