Šport
34 ogledov

Lindsey se vrača!

alpsko smučanje veleslalom vonn EPA
Ameriška alpska smučarka Lindsey Vonn se bo po premoru zaradi zdravstvenih težav prihodnji konec tedna vrnila v cirkus svetovnega pokala na tekmi v St. Antonu.

Potem ko je Lindsey Vonn 16. decembra odstopila na veleslalomu v Courchevelu in se vrnila v domovino, je izpustila pet tekem, prav tako pa ne bo nastopila na petkovi tekmi v Zagrebu.

V ZDA je štirikratna zmagovalka skupnega seštevka opravljala le kondicijski trening, kot pa je dejal vodja ameriških ženskih reprezentanc Alexander Hödlmoser, pa še ni nujno, da bo Vonnova nastopila že v St. Antonu. To bo odvisno od nastopov na treningih, če bo Američanka še potrebovala proste dni, pa jih bo dobila. V St. Antonu sta na sporedu superveleslalom in smuk.

Tina Maze se bo na progo petkovega slaloma v Zagrebu podala s številko šest. "Podlaga je odlična, kompaktna, trda po vsej progi. Vsa čast Hrvatom, da so ob teh temperaturah pripravile tako dobro progo. Zavedam se, da bom imela največ navijačev. Seveda jim želim vrniti z dobrim rezultatom in osvojiti krono, ki si jo želi vsaka smučarka," je za TV Slovenija povedala Mazejeva. Če bo zmagala, bo "pospravila" 42 tisoč evrov, za drugo mesto je nagrada 21 tisoč evrov.

Komentarjev 2
  • Zvonko Bohar 08:00 04.januar 2013.

    TINA SI SLOVENKA AL IZ BIVŠE YUGE

  • vladek 07:03 04.januar 2013.

    Draga moja Tina.Hrvati zastopijo Slovensko govorico,zato drugič ko po TV daješ intervju govori po Slovencko a ne v Srbščini.Klub temu ti želim zmago v Zagrevu.