Šport > Zimski športi
31 ogledov

''Sredi proge ne vem, kje imam palico!?''

lindsey vonn super-g st. moritz
1/6
EPA
Med osmoljenkami uvodne tekme SP v alpskem smučanju v St. Moritzu je tudi nekdanja svetovna prvakinja (2009) Lindsey Vonn.

Z ženskim superveleslalomom se je v švicarskem St. Mortizu začelo svetovno prvenstvo v alpskem smučanju. Naslova svetovne prvakinje se je presenetljivo veselila Avstrijka Nicole Schmidhofer, ki je bila 33 stotink hitrejša od Tine Weirather iz Lihtenštajna oziroma 53 stotink od Nemke Viktorie Rebensburg.

Ilka Štuhec, zmagovalka zadnjega superveleslaloma pred začetkom SP v Cortini d'Ampezzo, je v zgornjem delu smučala odlično, po napaki pa izpadla iz boja za najvišja mesta. Tekmo je končala na 11. mestu (+1,04).

Med tekmovalkami, ki so si od druge najhitrejše discipline veliko obetale, je bila tudi nekdanja svetovna prvakinja iz Val d'Isera Lindsey Vonn. Pred začetkom svetovnega prvenstva je v pogovoru za Eurosport dejala, da ima na superveleslalomu lepe možnosti za medaljo, čeprav se zaveda, da bo bolj konkurenčna v smuku.

Obenem je priznala, da roka, zaradi katere je izpustila velik del letošnje sezon, še vedno ni prava, kar je bilo na tekmi zelo očitno. Vonnova je med smučanjem za trenutek izgubila palico, posledično pa tudi koncentracijo in vrhunska uvrstitev je splavala po vodi.

''Palica mi je zelo zgodaj ušla in poskušala sem jo dobiti nazaj. Zmedla sem se za sekundo in izgubila ogromno časa. Smučala sem preveč naravnost in nisem imela nobenih možnosti, da bi ujela naslednja vratca,'' je povedala Vonnova in dodala, da na svetovnih prvenstvih štejejo samo medalje. ''Nisem smučala, da bi bila peta ali deseta, želela sem si zmage.''

Prav želja po zmagi jo je gnala v napako, s katero je prvo tekmo na SP končala ob progi. ''Šlo je za taktično napako, a dala sem vse od sebe. Ne vem, zakaj mi je palica ušla. Občutek imam, da je moja roka dovolj močna, potem pa sredi proge ne vem, kje imam palico!? Na roko jo bom prilepila z lepilnim trakom,'' je obljubila.

 
Komentarjev 9
  • Ferluci 12:45 13.februar 2017.

    toros, očitno ta komentar pišeš samo zaradi sebe in zase. Samo tebi nekaj pomeni, ostali se samo smejimo tvoji vaški zaplankanosti.

  • sprehajalec 19:15 08.februar 2017.

    Tebi je jasno, tudi smisel športa je, da tebi kaj pade v žep. Tako, da je enaka zgodba s Prevci pa tudi s kakšnim posnetim filmom. Ker ne meni ne tebi ne pade nič v žep od Prevcev, je ...prikaži več najbolje da jih ukinemo, ali pa naj nehajo nositi embleme in napise Slovenija. Šteje le tisto, kar kapne tebi v žep, tukaj ti dam prav.

  • toros 15:20 08.februar 2017.

    Moja sedanjost brez Tine je popolnoma enaka kot preteklost s Tino. Sem lahko vesel zanjo, za kar je dosegla ampak izključno zase. Zame ni naredila popolnoma nič. V žep mi ni padel niti cent zaradi njenih zmag, prav tako mi ...prikaži več niso nikjer ne doma ne v tujini dali kakšnih popustov zato ker sem slovenec tako kot Tina. Resno ne razumem ko nekdo reče "koliko je naredila za Slovenijo" . . . naredila kaj? Kar je naredila je naredila zase, za svoj tekoči račun, za svoje želje in ambicije itd. in to je tudi vse, samo ne vem kako nekaterim to ni jasno.