Šport > Nogomet
34 ogledov

Messi zabil svoj 500. gol

Lionel Messi Barcelona Valencia Copa del Rey EPA
Argentinski zvezdnik je na srečanju proti Valencii zabil tri gole, z drugim je dosegel prav poseben mejnik.

Nogometaši Barcelone so na prvi tekmi polfinala španskega pokala razbili Valencio (7:0) in si tako praktično že zagotovili napredovanje v finale, kjer se bodo pomerili ali s Sevillo ali pa Celto iz Viga.

Obračun na Camp Nou sta zaznamovala Luis Suárez in Leo Messi. Urugvajec je zabil štiri gole, Argentinec pa preostale tri. S svojim drugim golom na srečanju, ki ga je zabil v 59. minuti, je Messi dosegel poseben mejnik v svoji profesionalni karieri - dosegel je namreč svoj 500. zadetek.

Messi je svoj "hat-trick" dopolnil v 74. minuti in je tako sedaj skupno pri številki 501. Od tega je najboljši igralec leta 2015 za Barcelono zabil 436 golov, 65 jih je zbral v dresu z državnim grbom.

Za člansko selekcijo Argentine je 28-letnik dosegel 49 zadetkov, 14 jih je dodal za mlado reprezentanco, še dva pa za olimpijsko izbrano vrsto.

Več kot 200 asistenc

Skupno je v svoji profesionalni karieri odigral 637 uradnih tekem. Ob petstotih golih je zabeležil še 203 asistence in pri tem osvojil 28 lovorik. Petkrat je postal dobitnik Zlate žoge.

Lionel Messi Barcelona Valencia Copa del Rey | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.