Šport > Nogomet
61 ogledov

Messi premagal Ronalda

lionel messi la liga podelitev EPA
Argentinski zvezdnik katalonskega nogometnega velikana iz Barcelone Lionel Messi je bil izbran za najboljšega nogometaša španskega nogometnega prvenstva v minuli sezoni.

Lionel Messi, ki je v minuli sezoni zabil 43 golov v La ligi, je bil eden ključnih mož Barcelone, ki se je ovenčala z naslovi zmagovalca Lige prvakov, domačega prvenstva in španskega pokala. Argentinec je še šestič prejel naslov najboljšega igralca španskega prvenstva. Razglasitev in podelitev priznanj je bila v ponedeljek v Barceloni.

Messi je bil izbran za najboljšega napadalca tudi v izboru kapetanov vsakega od udeležencev lige. Iz vrst Barcelone prihajata tudi najboljši vratar in najboljši trener. To priznanje sta prejela Claudio Bravo in Luis Enrique, Real Madrid pa ima najboljša branilca iz zveznega igralca v La ligi. To sta Sergio Ramos in James Rodriguez.

Messi pa ni bil izbran za najboljšega nogometaša iz Latinske Amerike. To priznanje je pripadlo brazilskemu napadalcu Neymarju, sicer Messijevemu soigralcu. V Franciji rojeni Alžirec Sofiane Feghouli, ki igra za Valencio, je bil izbran za najboljšega Afričana.

Čeprav je v minuli sezoni zabil več golov od Messija, se je Ronaldo moral zadovoljiti s tolažilno nagrado, saj so mu največ glasov v posebnem izboru namenili ljubitelji nogometa in navijači.

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je v ponedeljek objavila finaliste v posameznih kategorijah za nagrade leta. V najprestižnejši, za dobitnika zlate žoge, se bodo potegovali prav Ronaldo, Neymar in Messi. Fifa bo zmagovalce razglasila 11. januarja 2016.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.