Šport > Nogomet
20 ogledov

"Nova za Messija? Ne za vsako ceno!"

Lionel Messi Barcelona Real Betis EPA
Glede podaljšanja sodelovanja med Barcelono in Lionelom Messijem bi se lahko zapletlo.

Argentinski velemojster Lionel Messi, ki je daleč najbolj zaslužen za najtrofejnejše obdobje v zgodovini Barcelone, ima s Katalonci sklenjeno pogodbo do leta 2018.

Ob izteku sedanjega dogovora bo Messi, ki na leto od kluba dobi malce več kot 21 milijonov evrov, štel 31 let.

Ker je do izteka trenutne pogodbe le še 18 mesecev, se že šušlja o podaljšanju. A tu bi se lahko malce zapletlo.

Pri Barceloni za plače igralcev že sedaj zapravijo ogromno, vsako povišanje plače pa prinese tudi višje apetite ostalih nogometašev. Luis Suárez in Neymar na leto zaslužita po 16 milijonov evrov, polovico manj Andrés Iniesta in Sergio Busquets

Predsenik ostaja previden 

Predsednik Barcelone Josep María Bartomeu je z rahlo presenetljivo izjavo dal vedeti, da bodo tudi pri podaljšanju z Messijem pazili na finančni aspekt.

"Ne moremo obnoviti pogodbe za vsako ceno. Pogoje za igralce moramo izboljševati z mislijo na stabilnost kluba. Res je sicer, da bi si to (podaljšanje z Messijem, op. a.) lahko privoščili," je za AS dejal Bartomeu.

"Nimamo neomejenih sredstev in zato moramo biti previdni. Če so izdatki za plače igralcev preveliki, potem rast kluba stagnira," je še dodal šef katalonskega kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.