Slovenija
70 ogledov

Da za prireditve na prostem

slovenija 20.06.13, Lipa, diskoteka Lipa, Pirnice, foto: Anze Petkovsek Anže Petkovšek
Lipi dovoljenje za prireditve na prostem za preostale konce tedna v avgustu, medtem ko obratovalni čas lokala ostaja do 22. ure.

Iz Upravne enote Ljubljana so sporočili, da bodo lokalu Lipa izdali dovoljenje, saj je organizator predvidel zadostne ukrepe za zagotovitev reda, varnosti življenja in zdravja udeležencev in drugih oseb, varnosti premoženja ter da prireditev ne bo ogrožala javnega prometa in predstavljala nedopustne obremenitve okolja. Takšno dovoljenje so dobili že za minuli četrtek in soboto.

Lastnica Lipe Milena Zavašnik in družba Viro-tim sta sicer na pristojno policijsko postajo priglasila deset javnih prireditev Lipa Clubbing, ki bodo potekale v Clubu Lipa vse konce tedna v avgustu. Hkrati je Viro-tim zaprosil tudi za dovoljenje za prireditve na prostem, ki bi potekale istočasno na delu parkirišča ob lokalu.

Gostinski lokal ima sicer dovoljenje za obratovanje le do 22. ure. Občina Medvode namreč Zavašnikovi ni dala dovoljenja za podaljšan obratovalni čas lokala po tej uri. Vlogo so na občini zavrnili iz več razlogov, večina pa se nanaša na dogodke iz preteklosti, kot so kršitve javnega reda in miru, motenje okoliških prebivalcev in podobno.

Krajani ogorčeni

Krajani Spodnjih Pirnič, Vikrč in Zavrha nimajo nič proti normalni gostinski dejavnosti lokala Lipa do 22. ure, ker to ni moteče za okolje, je dejal član sveta krajevne skupnosti Pirniče in občinski svetnik Tomaž Mis. Obratovanju lokala po 22. uri zvečer, torej v nočnem času, zlasti na način, kot je deloval pred desetimi leti (diskoteka), pa krajani vseh treh naselij po njegovih besedah "absolutno nasprotujejo".

Ob tem Mis spomni na referendum, ko so se krajani izrekli proti obratovanju Lipe v nočnem času. "Tega se bomo tudi držali in bomo skušali te stvari omejevati oziroma preprečiti, ker je bilo življenje v preteklosti za krajane nično in zelo moteče," je še dodal Mis.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 00:07 21.avgust 2013.

    Polijte z gnojnico njivo okoli Lipe, pa bo hiter mir !

  • milek 20:54 20.avgust 2013.

    Bravo, upravna enota je podkupljena. Lipi pa je bila naložena premajhna odškodnina, da si še vedno upajo organizirati prireditve.