Šport
44 ogledov

Lisičji veleslalom bo izpeljan v Aareju

Zlata lisica Kranjska Gora delavci proga priprava Anže Petkovšek
Mila slovenska zima je lisičke pregnala v Skandinavijo.


Mednarodna smučarska zveza je le našla nadomestni termin in lokacijo odpovedane veleslalomske tekme za Zlato lisico, ki so jo namesto v Mariboru želeli izpeljati v Kranjski Gori. Veleslalomska tekma za svetovni pokal alpskih smučark bo v švedskem Aareju v četrtek, 6. marca.

Vreme se je s slovenskimi organizatorji tekem svetovnega pokala kruto poigralo dvakrat – najprej so bili mariborski organizatorji zaradi pomanjkanja snega prisiljeni tekmi prestaviti izpod Pohorja na Gorenjsko v Podkoren, kjer pa je narava znova pokazala zobe, ko je bilo preveč snega in za nameček še slaba vidljivost.

Istočasno za pokal Vitranc

V Aareju bo tako trojni spored, najprej nadomestni veleslalom 6. marca, nato veleslalom pod žarometi, ki je bil na sporedu na Švedskem, in za zaključek sobotni slalom. Tekme v Skandinaviji bodo poslednja postaja karavane alpskih smučark pred sklepnim dejanjem sezone, finalom v švicarskem Lenzerheideju.

Moško karavano pa omenjeni vikend čakata veleslalom in slalom za svetovni pokal za pokal Vitranc v Kranjski Gori.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.