Šport
20 ogledov

Litijani v končnici razbili domačine

futsal litija futsal.si
Slovenski prvaki v dvoranskem nogometu, igralci Litije, so dobro začeli nastope v glavnem delu lige prvakov.

Na turnirju skupine 4 v Nikoziji so Litjani na uvodni tekmi premagali domačo Omonio (6:1). Na drugi tekmi skupine sta se češki Chrudim in angleški Baku United razšla brez zmagovalca 3:3 (2:2).

Za Litijane so zadeli Igor Osredkar v 4. in 36., Danijel Pantić v 19. in 40., Damir Pertić v 37. in Mile Simeunović v 39. minuti. Borut Ručna je v 30. minuti zatresel še okvir vrat. Za Ciprčane pa je zadel Manolis Manoli v 15. minuti.

Litijani bodo tekmo drugega kroga igrali v sredo ob 15. uri proti Chrudimu. V glavnem delu nastopa 24 ekip, razdeljenih v šest skupin, v elitni del pa se uvrstita po dve najboljši vrsti iz vsake skupine.

"Pametno in zbrano"

"Hitro smo povedli, potem je bilo 1:1, pa smo spet ušli na 2:1. Drugi polčas je uvodoma minil v domači pobudi, dobro smo se branili, imamo malce krajšo klop, a tisti, ki smo, smo prava ekipa. Ko smo zabili za 3:1, je bilo lažje. V zadnjih minutah so gostitelji zaigrali z igralcem vratarjem v polju, a smo dobro odigrali in zasluženo zmagali. Jutri si želim novo zmago, čakajo nas Čehi, ki pa smo jim lahko kos. Verjamem v to ekipo in nov uspeh," je po tekmi povedal Pantić. 

Gašper Vrhovec pa je dodal: "Odigrali smo tako, kot je bilo treba. Pametno in zbrano. Nismo jih poznali, a smo odlično reagirali. Zlomili pa smo jih šele v zadnjih minutah. Bilo je težko. Želim pa si, da čim prej pridemo do še ene zmage in preboja med elito."

Liga prvakov (skupina 4), 1. kolo:

Litija : Omonia Nikozija 6:1 (2:1)
Osredkar (4, 36), Pantić (19, 40), Pertić (37), Simeunović (39); Manoli (15)

Chrudim : Baku Utd London 3:3 (2:2)

Lestvica: 1. Litija 3 točke, Chrudim 1, Baku United 1, Omonia 0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.