Šport > Nogomet
23 ogledov

Redsi glavni v L'poolu, Chelsea izgubil

liverpool EPA
Liverpool je v derbiju 30. kroga na Anfieldu premagal mestnega tekmeca Everton (3:1). Crystal Palace je na Stamford Bridgu presenetil vodilni Chelsea in mu prizadejal prvi poraz po 12 tekmah (1:2).

Liverpool se je z zmago na derbiju Merseyside zavihtel na tretje mesto prvenstvene lestvice in povečal svoje možnosti za neposredno uvrstitev v skupinski del naslednje sezone Lige prvakov.

Prvi zadetek za domače je v osmi minuti dosegel Sadio Mane, Everton pa je izenačil pred Matthewa Penningtona.  Tri minute po izenačujočem zadetku je varovance Jürgena Kloppa v vodstvo spet popeljal Philippe Coutinho, končni izid (3:1) pa je v 60. minuti postavil rezervist Divock Origi. Belgijski napadalec je v 57. minuti zamenjal strelca uvodnega zadetka, ki se je pridružil seznamu poškodovanih nogometašev.

Za največje presenečenje dneva je poskrbel Crystal Palace, ki je na gostovanju v Londonu premagal vodilno ekipo prvenstva in se veselil četrte zaporedne zmage. Modri so povedli v peti minuti z golom Cesca Fábregasa, za preobrat gostujoče ekipe pa sta v deveti oziroma enajsti minuti poskrbela Wilfried Zaha in Christian Benteke.

Chelsea je doživel prvi poraz po dvanajstih zaporednih tekmah in ima po zmagi Tottenhama, ki je v gosteh premagal Burnely (0:2), samo še sedem točk prednosti pred mestnim tekmecem.

José Mourinho tudi tokrat ni bil zadovoljen z izplenom Manchester Uniteda na domačem Old Traffordu, kjer so rdeči vragi remizirali z West Bromom (0:0). United je zabeležil osmi domači remi v sezoni in Arsenalu ponudil priložnost, da se v nedeljo spet zavihti med pet najboljših ekip na Otoku. 

Premier League, 30. krog:

Liverpool - Everton 3:1 (2:1)
Mane 8., Coutinho 31., Origi 60.; Pennington 28.

Burnley - Tottenham Hotspur 0:2 (0:0)
Dier 66., Son 77.

Chelsea - Crystal Palace 1:2 (1:2)
Fábregas 5.; Zaha 9., Benteke 11.

Hull City - West Ham United 2:1 (0:1)
Robertson 53., N'Diaye 73.; Carroll 18. 

Leicester City - Stoke City 2:0 (1:0)
Ndidi 25., Vardy 47.

Manchester United - West Bromwich Albion 0:0 (0:0)

Watford - Sunderland 1:0 (0:0)
Britos 59.

Southampton - AFC Bournemouth 0:0 (0:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.