Šport > Nogomet
27 ogledov

Liverpool in Klopp na pragu dogovora

jurgen klopp EPA
Jürgen Klopp bo z Liverpoolom podpisal triletno pogodbo, poročajo angleški mediji. Uradna potrditev novega trenerja naj bi se zgodila v petek.

Angleški prvoligaš in Jürgen Klopp sta se po navedbah angleških medijev uspela dogovoriti, da bo nekdanji trener Borussie iz Dortmunda na Anfieldu nasledil Brendana Rodgersa, ki so ga lastniki, ameriško investicijsko podjetje Fenway Sports Group, odslovili po remiju z Evertonom (1:1).

Dogovor še ni podpisan, poroča Daily Mail in dodaja, da se Kloppu obeta najmanj triletna pogodba, kakršno sta ob prevzemu dobila tudi Kenny Dalglish in Rodgers.

Klopp bo na Anfield pripeljal nekdanja pomočnika, Željka Buvača in Petra Krawietza, ni pa še jasno, kakšna bo usoda Seana O'Driscolla, Garyja McAllisterja in Pepijna Lijndersa, ki jih je na položaje nastavil odpuščeni severnoirski strateg.

Oglasil se je tudi legendarni napadalec kluba Robbie Fowler, ki se želi pridružiti trenerskemu timu enega najbolj spoštovanih strategov v evropi. ''Lagal bi, če bi dejal, da nisem zainteresiran. Ko bo prišel nov trener, bi bil z veseljem del njegovega osebja,'' je povedal Fowler.

Dietmar Hamann | Avtor: EPA EPA
Klopp je bil od samega začetka favorit za Rodgersovo zamenjavo, v taboru angleškega kluba, kjer težko pričakujejo njegov prihod, pa uživa soglasno podporo.

O tem je prepričan tudi Dietmar Hamann, nekdanji nemški reprezentant, ki je z Liverpoolom osvojil Ligo prvakov. ''On je popoln kandidat za to mesto. Tudi jaz bi ga izbral. Razpoloženje na Anfieldu bi bilo težko slabše. Ne verjamem, da bo Liverpool čez noč postal kandidat za naslov, vendar menim, da mu lahko uspe. Liverpool je deloven klub, delovno mesto, potrebujemo nekoga, ki bo všeč navijačem. Klopp je prva izbira in vse kaže, da prihaja. Lahko povrne upanje, ki je bilo izgubljeno v zadnjih 12 mesecih,'' je povedal Hamann.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.