Šport > Nogomet
39 ogledov

Klopp pripeljal odmevno okrepitev

Sadio Mane EPA
Angleški nogometni velikan Liverpool je potrdil novo poletno zvenečo okrepitev v konici napada.

V novi sezoni angleške elitne Premier league bo za zasedbo z Anfielda zaigral Senegalec Sadio Mané, za katerega bo kolektiv iz Merseysida Southamptonu po poročanju angleških medijev plačal odškodnino v višini 41 milijonov evrov. BBC je poročal, da bo nekdanji 24-letni napadalec Saints z rdečimi podpisal petletno pogodbo.

Angleški mediji namigujejo, da je bil Mané šele druga izbira za Nemca na klopi Liverpoola Jürgena Kloppa, ko ni uspel v svoji nameri, da bi Maria Götzeja, s katerim sta sodelovala še v času, ko je bil Klopp trener Borussie, prepričal, da Bayern iz Münchna zamenja za zvezdniško zasedbo z Anfielda.

Drugi najdražji v klubski zgodovini

"Danes je zame res velik dan, zelo sem vesel, da bom podpisal pogodbo z enim največjih na stari celini. Gre za klub s številnimi lovorikami in res veličastno zgodovino," je novim delodajalcem in navijačem rdečih polaskal Mané v izjavi za klubsko spletno stran.

Mané je v dveh sezonah v majici Southamptona zabil vsega skupaj 25 golov na 75 tekmah. Na 36 tekmah, na katerih je nosil majico reprezentance Senegala, je desetkrat zatresel mrežo.

Afričan je četrta okrepitev, ki jo je pred začetkom sezone pripeljal Klopp. Ostali trije so v Nemčiji rojeni kamerunski branilec Joel Matip, Srb Marko Grujić na položaju veznega igralca in vratar Nemec Loris Karius. Mané pa je vsekakor največji prestop v tem poletju, po višini odškodnine pa takoj za napadalcem Andyjem Carrollom (42,3 milijona evrov) in pred Christianom Bentekejem (39,3 milijona evrov).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.