Šport > Nogomet
9 ogledov

Liverpool koraka proti Evropi

liverpool premier league EPA
Liverpool je na gostovanju premagal Swansea City (1:0) in se utrdil na petem mestu ligaške lestvice, ki prinaša uvrstitev v evropska tekmovanja.

Tekmo v Swanseaju je z golom v 68. minuti odločil Jordan Henderson, ki mu je po podaji Daniela Sturridga z drsečim startom pomagal Jordi Amat. Redsi so s 15. zmago v sezoni znižali zaostanek za Manchester Unitedom, ki zdaj znaša dve točki.

Vodilni Chelsea ima s tekmo manj varnih šest točk naskoka, tik za Londončani pa poteka ogročen boj za mesta v Ligi prvakov, ki jo prinašajo prva štiri mesta.

Poljski vratar je Lukasz Fabianski je bil premagal v 68. minuti, ko je Liverpool povedel z veliko pomočjo sreče. Sturridge je potisnil globinsko žogo proti golu, Amat jo je z drsečim startom dosegel prvi, toda na robu kazenskega prostora nesrečno zadel Hendersona, od katerega se je, najprej od tal, žoga odbila čez domačega čuvaja mreže.

Premier League, 29. kolo:

Swansea City : Liverpool 0:1 (0:0)
Henderson (68)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.