Slovenija
19 ogledov

Ljerka Bizilj poslala pismo vodstvu RTV SLO

Ljerka Bizilj mediaspeed
Ljerka Bizilj poslala pismo vodstvu RTV Slovenija. Pravi, da zaradi politike medijske hiše ni več sposobna svojega dela opravljati kvalitetno.

Odgovorna urednica SLO3 Ljerka Bizilj je generalnemu direktorju RTV Slovenija Marku Filliju in direktorju TVS Janezu Lombergarju poslala pismo, v katerem ju obvešča, da ni več "sposobna kvalitetno opravljati svojega dela".

Zapisala je: "S svojimi predlogi sem namreč neuspešna, trendi celotne RTVS so obrnjeni navzdol, ne morem vplivati na razvoj programa, ki ga vodim, finančne vrzeli, ki smo jo lani izpolnili s prihodki (okoli 195 tisoč evrov), letos ne bom mogla zagotoviti, sodelavci pa postopoma odhajajo, iščejo si bolj zanesljive priložnosti."

"Razlog niso sredstva, ampak glave"

Marko Filli na Twitterju | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Ob tem opozarja, da glavna težava RTV Slovenija niso nižja finančna sredstva, ampak "glave" ljudi. Trdi, da nekatera uredništva neupravičeno trošijo sredstva, medtem ko SLO3 z bistveno manj sredstvi pripravlja več programa in da se kljub večkratnim pozivom ni nič spremenilo. "Dolgoletne izkušnje me učijo, če ne greš v korak z večino, če hočeš spremembe, potrebuješ močno podporo tistih, ki vedo več kot večina ali pa se umakneš!" je kritična Biziljeva. Na pismo se je na Twitterju že odzval Filli. Zapisal je, da finančne reze "eni uredniki upoštevajo, drugi jokajo".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.