Magazin > Lepota & telo
37 ogledov

LJFW: Kaj so obiskovalci videli prvi dan

ZOOFA
1/32
Jure Makovec
Z včerajšnjimi modnimi revijami blagovnih znamk ZOOFA, Tina Gorkič, MiroMisljen in EBER krznarstvo se je začel Ljubljanski teden mode, ki bo trajal do torka, 20. septembra.

Drugi dan prinaša Pogovor ob kavi, projekcijo nagrajenih kratkih modnih filmov in odprtje razstave NE[S]KONČNO_NEIZBRISLJIV, ki je posvečena preminulemu oblikovalcu Zoranu Garevskemu.

Kako so opisali svoje kolekcije?

ZOOFA je svojo kolekcijo poimenovala ​Urbani nomadi. “Mi smo heroji sedanjosti, ki oblikujejo prihodnost. Nič več nas ne veže na predmete, mesta, ljudi .Povsod se počutim doma. Potujemo po poti, ki ne pelje nikamor. Naša življenja nosimo v svojih usnjenih boršah, ker ne maramo plastike.   Beremo le digitalne časopise, ker skrbimo za drevesa. Naše obleke, narejene ročno iz naravnih materialov, trajajo desetletja. Mi smo prebivalci sveta, večni popotniki, iskreni prijatelji,svobodni kot ptice v svetu brez meja. Mi smo urbani  nomadi.”

Ime kolekcije Tine Gorkič (Tina Gorkič) pa je AISHA.  “Aisha. Ženska, življenje, biti živa. Kolekcija Aisha v ospredje postavlja afriške ženske ter njihove vsakdanje bitke za  enakopravnost med spoloma. Temeljno izhodišče predstavlja vprašanje identitete in položaja žensk v Afriki ter njihovo  dokazovanje pred moškim spolom. Kolekcija je bolj naravnana v oblikovanje tekstilij.”  Tina Gorkič je kot študentka ljubljanske Naravoslovnotehniške fakultete na aprilskem LJFW osvojila nagrado predstavitve na naslednjem tednu mode, zato se je tokrat predstavila s samostojno kolekcijo. 

 ​Ljubezni Vincenta Van Gogha pa je ime kolekcije Mira Mišljena. "Hrepenenje po ženski, ki ga je zavrnila, ker ga ni ljubila, hrepenenje po koristoljubn iprostitutki, hrepenenje po dekletih s           pariških avenij. Genij, ki mu ni uspelo izpolniti močne želje po uresničeni ljubezni, umetnik neizpolnjenega srca.  Inspiracija moje nove kolekcije so ženske, ki umetniku niso izpolnile hrepenečega srca. V oblikovanju ženske kolekcije  za 2017 sem združil različne ženske značaje in vanjo vnesel moč in lastnosti slikarjevih platen, posebej disproprorcialnost."

EBER krznarstvo (Mateja Štimac). Ime kolekcije je ​MIX & MATCH ­ PART II. “Sestavljati in mešati, dokler ne nastane popolna kombinacija: kolekcija EBER krznarstva jesen­zima2016/17 temelji na konceptu patchworka. Da bi dosegli edinstvena ujemanja, s katerimi bi še poudarili unikatnost vsakega kosa v kolekciji, smo med seboj pomešali različne barve in teksture enakih ali različnih vrst krzna; združili smo tudi usnje in krzno ter  pletenine in krzno. Drznost kolekcije EBER krznarstva se odraža tudi v mešanju barv, kar omogoča njeno primernost."

Komentarjev 1
  • izRODEk 09:52 20.september 2016.

    Pička s platojem jajc na glavi, folk v tej državi pa lačen... narod, vam se je čist spizdl.. do konca. Čas je za eno orng vojno, da se stvari mal popucajo.