Svet
17 ogledov

Ljubitelj adrenalina za eksplozijami v Zagrebu?

Eksplozija v Zagrebu Daniel Kasap/PIXSELL
Hrvaška policija je v okviru preiskave dveh eksplozij, ki sta v minulih dneh odjeknili v Zagrebu, preiskala stanovanje, lopo in avtomobil 53-letnega moškega, ki je bil ranjen v petkovi eksploziji bombe.

Čeprav moški uradno ni osumljenec, policija te možnosti ne izključuje, niti tega, da gre za več osumljencev, poročajo hrvaški mediji.

Kot navajajo mediji, je ranjeni V.B. ljubitelj ekstremnih in adrenalinskih športov, na družbenih omrežjih pa se predstavlja kot Nebeski Jahač (Nebesni jahač), kot se imenuje društvo jadralnih padalcev iz Gornje Bistre pri Zagrebu, katerega predsednik je.

Kot navaja srbska tiskovna agencija Tanjug, je pričakovati, da bodo danes objavili okoliščine in motive eksplozij, ki sta odjeknili v sredo in petek, morda pa tudi osumljence.

V sredo je eksplozija odjeknila na železniški progi pri železniški postaji Podsused, ko je pripeljal tovorni vlak. Poškodovana je bila lokomotiva in povzročena škoda v bližnji okolici, ranjenih pa ni bilo. V petek je eksplozija odjeknila blizu avtobusne postaje mestnega prometa prav tako v zahodnem delu Zagreba. Ranjen je bil le omenjeni V.B.

Vodja hrvaške kriminalistične policije Vitomir Bijelić v pogovoru za Hrvaško televizijo v petek zvečer ni hotel ne potrditi niti zanikati neuradnih informacij, da bi V. B. lahko bil osumljenec.

Policija je po petkovi eksploziji zaslišala 15 ljudi, v celotnem postopku pa skupno okoli sto.

Še vedno ugotavljajo vrsto uporabljenega eksploziva, znano je le, da gre za improvizirana eksplozivna telesa. V.B. je v bolnišnici z lažjimi poškodbami roke.

Mediji objavljajo tudi zapise na njegovem profilu na Facebooku. Tako navajajo, da je zapisal, da "je treba ubiti samo tiste, ki imajo orožje, vse drugo je zločin proti samemu sebi in naravi" ter "Ne stori drugemu, kar ne bi želel, da storijo tebi", še navaja Tanjug.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.