Slovenija
40 ogledov

Nad Ljubljano se je razbesnelo neurje

Slovenija 11.11.2013 neurje na Gorenjskem, razkrite strehe, nevihta, veter, gasi Saša Despot
Okoli 16. ure je Ljubljano zajelo neurje, z močnim dežjem, vetrom in strelami, zaradi česar so nekateri ostali brez elektrike. Padala je tudi drobna toča. Na Celovški cesti je zalilo podvoz, v vodi je ostalo vozilo. Posredovati so morali gasilci.

"Največ je bilo črpanj vode iz kleti. Imeli smo intervencijo reševanja iz vode, v Tivoliju, kjer je v podvozu v vodi ostal ujet avtomobil. Predvsem pa je bilo ljudi zaradi neurja strah, zamakale so strehe, prišlo je do izpada elektrike. Največ težav je bilo na območju BTC in v centru mesta ter za Bežigradom. Tudi mi sami imamo težave z elektriko. Drugače pa na srečo ni bilo večjih nevšečnosti. Strele na srečo niso zanetile požarov," je za zurnal24.si dejal dispečer Gasilske brigade Ljubljana Marko Godec.

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je voda zalila tudi cesto Radovljica - Kropa v Radovljici, cesto Bled - Mlino na Bledu ter cesto pri cementarni v Trbovljah. Meteorne vode so v Ljubljani zalile več objektov, v Grosupljem pa je strela zanetila požar.

Vremenoslovci napovedujejo, da se bodo zvečer nevihte umirile, ponoči bo lahko kakšna ploha ali nevihta predvsem v vzhodnih krajih.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 19:30 02.september 2015.

    Se vam ne zdi da je tole stara zadeva , no pa ni samo to , takih biserov imate kar precej , še veliko starejših !!!!!!!!