Slovenija
16 ogledov

Ljubljančani bodo morali letos bolj potrpeti

Ljubljanski maraton 2013 Anže Petkovšek
Start teka bo na Slovenski cesti, cilj pa na Kongresnem trgu. Trasa bo potekala po ulicah in cestah v središču mesta in v njegovi okolici, prvič pa bo maraton na najdaljši razdalji potekal v enem samem krogu.

"Ta maraton je nekako zgodovinski, skoraj tako kot prvi, saj bo potekal v enem krogu. To je bil ogromen korak, da smo prišli do te trase, ki ima videz osmice, kot bi jo Pablo Picasso narisal v svojih najboljših letih. En sam krog je omogočil tisoč udeležencev več kot lani, saj jim ne bo potrebno teči dvakrat po isti progi. Sprememba pa prinaša tudi težave, predvsem za meščane, saj je Ljubljana s 300.000 prebivalci sorazmerno majhno mesto in nima podzemne železnice, kar zahteva zapore v prometu. Ljubljanski potniški promet bo vozil po okrnjeni trasi in bo mesto, posebej ožji del, zaprto osem ur. Sicer pa bomo skušali z občasnimi mobilnimi zaporami v večini mesta čim bolj skrajšati omejitve v prometu," je pojasnil predsednik organizacijskega odbora Andrej Razdrih. Maraton bo potekal praktično po vseh nekdanjih ljubljanskih občinah.

Vremenska napoved ne kaže najbolje

Proračun prireditve je okrog milijona evrov, 25 odstotkov bo dalo mesto, 33 sponzorji, 48 pa bo prišlo od prijavnin, ki vsako leto rastejo tako kot udeležba.

Vremenska napoved ta čas pa ni najboljša in naj bi v času tekmovanj deževalo. Zaradi razgibanega terena je proga težja, kot je bila doslej.

Komentarjev 2
  • Avatar frnazzi
    frnazzi 20:55 16.oktober 2014.

    Medtem ko si pisal ta silni članek, bi raje v iskalnik samo vpisal besedo "maraton" in že bi se ti začeli kazati želeni podatki. Ampak NE, ti si raje pizdil, tako kot to počne večina pristno zagovedenih slovencev. Upam, da ...prikaži več ti bo kljub temu uspelo narediti načrt za premike po prestolnici na ta usodni dan.

  • Onix 19:25 16.oktober 2014.

    Ne bi bil problem potrpeti, če bi, vsaj slučajno ali pa po pomoti, kakšen novinar opisal traso maratona, da lahko vsaj prbl. človek načrtuje premike po prestolnici! ;) Znate popisati celo stran z neuporabnimi podatki, nikakor pa ne napišete (ali ...prikaži veči pa narišete) res uporabno informacijo, ki bi koristila v dneh maratona ;) ta članek je zgolj in samo reklama za športni dogodek v prestolnici, brez uporabnih podatkov za netekmovalce :( žalostno je, da ste si v tem vsi mediji podobni, ogromno črk in besed, od sporočila pa (razen propagandnega ;) ) pa ne duha in ne sluha :(