Šport
68 ogledov

Ljubljančani in Laščani spet na parketu

Sport 22.01.2014 Ales Pipan, kosarka, evropski pokal, Union Olimpija - Banvit Ba Saša Despot
Košarkarji ljubljanske Union Olimpije in Zlatoroga so v ponedeljek zaželi priprave na novo sezono 2014/15.

Pod taktirko trenerja Aleša Pipana so se v ljubljanskih Stožicah zbrali Paolo Marinelli, Luka Rupnik, Gregor Hrovat, Jaka Brodnik, Blaž Mahkovic, Vasilije Vučetić in Dino Murić. Na uvod v sezono je bil povabljen tudi slovenski reprezentant do 20 let Luka Kokol, prvega treninga pa se je udeležil tudi perspektivni mladinec Vlatko Čančar. Mladinci Aleksandar Lazić, Grega Sajevic, Blaž Mesiček in Žan Mark Šiško se bodo pripravam članske ekipe pridružili v naslednjih dneh. Sasu Salin in Alen Omić se bosta Unionu Olimpiji pridružila po končanih reprezentančnih obveznostih. Zaradi manjših zdravstvenih težav bodo prvih nekaj dni po posebnem programu trenirali Brodnik, Murić in Hrovat.

Milović verjame v dobro sezono

V dvorani Tri lilijev Laškem pa se je zbralo 15 igralcev. Poleg kapetana Gorana Juraka še Miha Lapornik, Bojan Jovanović, Frano Marasović, Matic Maček, Miha Vašl, Saša Zagorac, Igor Tratnik, David Steiner, Nejc Barić, Urban Durnik, Urh Durnik, Enej Miklavčić, Jernej Ledl in Rade Lisica. Medtem, ko članska ekipa še ni v celoti sestavljena, pa je zato izpopolnjen strokovni štab. Trenerju Predragu Miloviću bosta asistirala Gregor Balek in Žiga Jug, kondicijski trener ostaja Pavli Ojsteršek, novi fizioterapevt pa je Luka Mirnik.

Glavni strateg Milović je bil na uvodnem treningu precej optimistično razpoložen, saj verjame v izbiro igralcev: "Imamo dobre igralce s še boljšimi karakterji, zato menim, bo naša ekipa dobro delovala." Laščani, ki se bodo na novo sezono pripravljali kar v domači dvorani, bodo v pripravljalnem obdobju odigrali kar nekaj pripravljalnih tekem. Prva bo na sporedu že 22. avgusta, ko se bodo v Kranjski Gori pomerili s turško ekipo Royal Hali Gaziantep.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.