Šport > Košarka
21 ogledov

Ljubljančani izpolnili prvi cilj

malcolm armstead krka KK Krka/Tomaž Kos/kosarka.si
Obračuni predzadnjega kroga rednega dela Lige ABA so več veselja prinesli v tabor Union Olimpije, ki si je z gostujočo zmago proti Levskemu (56:78) zagotovila mesto v evropskem pokalu, medtem ko je Novomeščanom doma spodrsnilo proti Szolnoki Olaju (61:71).

"Čestitam mojim igralcem, da so se držali dogovora in igrali dobro obrambo od prve sekunde tekme. Nasprotnika smo prisilili, da meče težke mete. V drugem polčasu nam je bilo pomembno predvsem to, da odigramo tekmo do konca ter da se nihče ne poškoduje," je bil po prepričljivi predstavi svoje zasedbe zadovoljen trener Union Olimpije Memi Bečirović.

Ljubljančani so si z zmago v Sofiji dokončno zagotovili peto mesto v regionalnem tekmovanju, a bodo po Bečirovićevih besedah kljub temu v sobotni slovenski derbi proti Krki vstopili zelo motivirani: "Pred nami so že novi izzivi, saj nas že naslednji teden čaka derbi z novomeško Krko. Prepelič je igral bolan, saj je celo noč bruhal, a je vseeno pomagal ekipi do zmage. Zato je mogoče odigral nekoliko slabšo tekmo. Cela ekipa je odigrala dobro srečanje in izpolnili smo prvi cilj v tem delu sezone, saj smo si zagotovili nastop v evropskem pokalu v naslednji sezoni. Pred nami so že drugi cilji, zato gremo iz dneva v dan, iz tekme v tekmo."

Težave s consko obrambo

Slabše volje bodo derbi pričakali v taboru Krke, ki pred domačimi gledalci ni naredila korak naprej proti Evropi. "Nismo izkoristili priložnosti, da bi premagali Szolnoki Olaj, predvsem zaradi slabega meta z razdalje. Za tri točke smo metali 5-27, brez Armsteada 2-19. Gostje so to izkoristili, se pomaknili proti košu, nas pustili metati in to je bilo to. Oni so zadeli deset trojk, mi pa v zadnji četrtini nismo izkoristili bonusa, dali pa samo šest točk," je slabo predstavo proti Madžarom pokomentiral trener Aleksandar Džikić, izkušeni branilec Nebojša Joksimović pa je dodal: "Od samega začetka smo imeli težave z njihovo consko obrambo. Niso imeli veliko igralcev v rotaciji, a so s tako obrambo uspešno varčevali z energijo. Nismo igrali, kot smo si zastavili pred tekmo. Nepovezanost v napadu nas je stala zmage. Morali bomo dobro preučiti to tekmo, najti napake in se na njih učiti za tekme, ki nas čakajo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.