Šport > Košarka
43 ogledov

Ljubljančani prvaki serije Fiba 3x3!

ljubljana fiba 3x3 abu dabi Facebook
Košarkarsko moštvo Ljubljane je v finalu zaključnega turnirja serije Fiba 3x3, ki je bila v Abu Dabiju, z 21:12 premagalo japonski Hamamatsu in se tako s petimi zmagami brez poraza veselilo naslova prvaka omenjene serije.

Uspeh Ljubljane je z nazivom najkoristnejšega igralca dopolnil še Jasmin Hercegovac, ki je na petih tekmah zbral 50 točk.

Za zmagovito moštvo iz slovenske prestolnice so poleg Hercegovca nastopili še Tomo Čajić, Aleš Kunc in Blaž Črešnar.

Na turnirju sta nastopili še moštvi Kranja (Jure Eržen, Jaka Hladnik, Boris Jeršin in Mensud Julević) in Pirana (Simon Finžgar, Adin Kavgič, Gašper Ovnik in Anže Srebovt), ki sta svojo pot po uspešno odigranem skupinskem delu zaključili v četrtfinalu. Kranjčane je izločila ekipa Novega Sada AlWahda z 18:13, Ljubljana pa je odpravila Piran s 16:13.

Ljubljana je nato v polfinalu ugnala Caguas iz Portorika z 22:15, Novi Sad pa je izgubil s Hamamatsujem s 14:21. Finalni obračun so nato precej odločneje začeli slovenski predstavniki, ki so nato igro ves čas držali pod nadzorom ter visoko in prepričljivo zmagali.

Finalni turnir serije Fiba 3x3, izidi:

Finale:

Hamamatsu - Ljubljana 12:21

Polfinale:

Novi Sad AlWahda - Hamamatsu 14:21
Ljubljana - Caguas 22:15

Četrtfinale:

Novi Sad AlWahda - Kranj 18:13
Hamamatsu - Chicago 21:16
Ljubljana - Piran 16:13
Caugas - Beograd 21:17

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.