Magazin
102 ogledov

Ljubljenčka izberite previdno

Smokey je spregovoril ravno v pravem trenutku.
1/3
Žurnal24 main
Ko se odločate za (prvo) žival, se zavedajte, da čeprav si je otrok zelo želi, boste zanjo odgovorni starši, opozarja Maja Kos iz Društva za zaščito živali Ljubljana.

Želve in plazilci zaradi zahtevnosti oskrbe za manjše otroke niso primerni, pa tudi zlate ribice potrebujejo več kot le bovlo z vodo. Do zajčkov, hrčkov in drugih glodalcev se premajhni otroci pogosto obnašajo kot do plišastih igračk, dihurčke zaradi grobe igre zanje ne priporočajo. Psi in mačke so lahko dobri prijatelji vašega malčka, a zavedajte se, da boste za žival morali skrbeti skupaj, saj bo otrok le tako lahko razvil pravilen odnos do nje. Kot starši pa ga morate tega naučiti – ne glede na to, za katero žival gre.

Pomemben značaj!

Žival izberite glede na njen značaj, saj niso vsi pripadniki ene vrste enaki. Kosova vam zato svetuje, da se o potrebah živali, ki jo želite kupiti ali posvojiti, izčrpno pozanimate. “Letaki, ki so na voljo v trgovini, niso dovolj; ne nazadnje je glavna naloga trgovin prodati,” sklene sogovornica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.