Svet
390 ogledov

Ljudje, ki jim je dobitek na lotu uničil življenje

obup, stečaj, propad podjetja Sutterstock
Zgodbe dobitnikov na loteriji nimajo vedno srečnega konca. Le nekaterim uspe srečno živeti naprej.

Mikey Linskey in Bostona je leta 1991 v lokalni prodajalni z alkoholnimi pijačami kupil loterijsko srečko. Pravilno je obkrožil vse številke in zadel neverjetnih 14 milijonov dolarjev.

 

A denarja ni imel dolgo. Lastnik trgovine v kateri je kupil srečko, je bil mafijec Whitney Bulger. Ta je po javni objavi novopečenega milijonarja odšel na loterijo, ter dejal, da so srečko kupili skupaj s prijatelji. No, na koncu je Mikey ostal brez denarja, saj mu je mafijec še z dvema prijateljema odnesel ves dobitek.

Zadel in zažgal hišo

27-letnik iz Kansasa je februarja letos na loteriji zadel 75 tisoč dolarjev. Denar je takoj zapravil, ter na poti domov kupil še nekaj trave in amfetaminov. Ko je prišel domov, si s plinom želel napolniti vžigalnik, a se je vse skupaj končalo tragično. Ogenj je v trenutku zajel hišo, moški pa jo je na srečo odnesel z lažjimi poškodbami. A to še ni vse, policisti so ga pridržali, ko so pri njem našli marihuano in amfitamine.

Zadela na loteriji in odšla v zapor

Amanda Clayton iz Michingana je prejemala socialno pomoč, ko je na loteriji zadela milijon dolarjev. Dobitek je prevzela, brez da bi obvestila socialno, da je zadela na lotu. Ne glede na to, da je bila finančno preskrbljena, je socialno pomoč prejemala še leto dni. Ko so na socialni to ugotovili, so jo obtožili prevare in jo obsodili na deset let zapora. Vendar zapora ni odslužila. Kmalu je umrla zaradi predoziranja.

Zadel na lotu, nato je moral zapustiti državo

Jose Antonio Cua-Toc je pred 13 leti ilegalno iz Gvatemale prišel v ZDA. Ko je videl, da mnogi Američani radi igrajo loto, se je odločil, da poskusi tudi sam. Napisal je nekaj številk in zadel 750 tisoč dolarjev. Ker si dobitka ni upal dvigniti sam, je za to prosil svojega šefa, ki pa mu dobitka nikoli ni predal. Nato se je začela njegova nočna mora. Ker je šefu kar nekaj časa grozil, je pristal v zaporu, na kar je s tožbo dokazal, da je dobitek njegov, a je nazaj dobil le del svojega priigranega zneska. Seveda so pristojni ugotovili, da je v ZDA ilegalno in je moral državo zapustit. A to še ni vse. Še pred tem so ga pijanega za volanom ustavili policisti in zagovarjati se je moral na sodišču.

 

Si še želite zadeti na lotu?

Komentarjev 1
  • Oxxo 20:03 20.avgust 2013.

    Kakšne "narko" primere ste dali... Ne smejo in ne morejo biti pokazatelj... Zato je vaše vprašanje na koncu zelo neusmestno!