Magazin > Lepota & telo
292 ogledov

Ljudje s to krvno skupino živijo dlje

zdravje Shutterstock
Raziskave so pokazale, da lahko krvna skupina vpliva na splošno zdravje.

Ljudje s krvno skupino A naj bi bili manj odporni na malarijo kot druge krvne skupine. Najbolj odporna na bolezni pa je krvna skupina 0, zato ljudje s to krvno skupino živijo dlje. Po dolgoletnih raziskavah so ugotovili, da krvna skupina 0 preglasi vse druge krvne skupine, poroča portal zadovoljna.hr. Ljudje s to krvno skupino imajo manjše tveganje za razvoj srčno-žilnih bolezni, kot je možganska kap in srčni infarkt. Redkeje pa zbolevajo tudi za določenimi vrstami raka, kot so rak trebušne slinavke in želodca. Ker je telo bolj odporno na bolezni, ljudje s krvno skupino 0 živijo dlje. 

Kri te krvne skupine namreč vsebuje manj molekul, ki izzovejo krvne strdke, srčne napade in kapi namreč pogosto povzroča prav strjevanje krvi. Kar je dobro za srce, pa naj bi bilo tudi za možgane, zato ima krvna skupina 0 manj dejavnikov tveganja za razvoj duševnih bolezni. Znano je, da sta visok holesterol in sladkorna bolezen namreč povezani z demenco in Alzheimerjevo boleznijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.