Slovenija
26 ogledov

Ljudski vrt brez elektrike in plina

Maribor Olimpija Ljubljana večni derbi Nino Verdnik
Zaradi neplačanega dolga so osrednjemu mariborskemu stadionu odklopili elektriko in plin.

"Elektriko in plin so nam danes odklopili zaradi neplačanega dolga," nam je informacije potrdil Tadej Mežnar, vodja objekta Ljudski vrt. Koliko denarja upravljalci osrednjega mariborskega športnega objekta dobaviteljem elektrike in plina dolgujejo, ni želel povedati. Prav tako ni odgovoril na vprašanje, kdaj bodo dolgove poplačali. Povedal je le, da poskušajo narediti vse, da bi zaplet čimprej rešili.

Krivdo valijo eden na drugega

"Odklop plina je stara stvar. Gre za dolg, ki ga ima Zveza mariborskih športnih društev Branik, mi naše stroške plinarni redno plačujemo. Odklop je tudi pravno vprašljiv, ker so odklopili naše odjemno mesto, obveznosti namreč plačujemo," poudarja direktor zavoda Športni objekti Maribor (ŠOM) Aleš Antolinc, ki še dodaja: "Glede elektrike bomo dolg okoli osem tisoč evrov poravnali, ne vem pa koliko odprtih obveznosti do Elektra Maribor ima pri Zveza mariborskih športnih društev Branik. Glavnina dolga izvira iz Branika, ŠOM tukaj ni vpleten, čeprav imamo likvidnostne težav in dolgove na drugih objektih s katerimi upravljamo. Kar se tiče Ljudskega vrta se velika večina obveznosti nanaša na stare dolgove."

Predsednik zveze društev Branik Bogdan Čepič Antolinčeve trditve odločno zavrača. Gre za dolg zadnjih treh mesecev. Prizna, da plinarni vseh obveznosti niso poravnali: "Ta zaplet bomo jutri razrešili. Kar se pa elektrike tiče, gre za dolg zadnjih dveh oziroma treh mesecev. Mi smo vse dolgove za nazaj poravnali. Dolg je 15 tisoč evrov iz naslova porabljene elektrike in 12 tisočakov omrežnine. Ljudski vrt porabi toliko elektrike v dveh mesecev, tako da ni mogoče, da bi bil to dolg za nazaj," pojasnjuje Čepič. 

Ogrožena tekma lige prvakov s Chelseajem?

Naslednja nogometna v Ljudskem vrtu je sicer predvidena čez pet dni, kjer naj bi se slovenski nogometni prvaki pomerili z Radomljami. Tekma Lige prvakov z londonskim Chelseajem pa je na sporedu čez dva tedna.

Na mariborski občini (MOM) odklopa elektrike in plina niso želeli komentirati. "Danes odgovorov ne moremo zagotoviti," so nam sporočili iz kabineta mariborskega župana Andreja Fištravca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.