Šport
16 ogledov

Löwen – Barça, brez derbija Makedoncev v LP

Groetzki Ekdahl du Reitz Rhein-Neckar Löwen Mannheim Vive Targi Kielce Liga prva EPA
Na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju so izžrebali četrtfinalne pare Lige prvakov in pokala EHF. Skopska kluba Vardar in Metalurg sta se izognila medsebojnemu obračunu, derbi Rhein-Neckar Löwen – Barcelona.

V najimenitnejšem klubskem tekmovanju na stari celini se bodo za preboj na zaključni turnir pomerili Paris Saint-Germain – Veszprém, Metalurg Skopje – Kiel, Flensburg – Vardar Skopje in Rhein-Neckar Löwen – Barcelona.

Prve četrtfinalne tekme bodo na sporedu med 16. in 20. aprilom, povratne pa med 23. in 27. aprilom. Zaključni turnir najboljše četverice bo od 31. maja do 1. junija v Kölnu. PSG in Flensburg sta v četrtfinalu izločila slovenska predstavnika Gorenje Velenje in Celje Pivovarno Laško.

Na Dunaju pa so izžrebali še pare pokala EHF. Za preboj na zaključni turnir, ki bo 17. in 18. maja v Berlinu, se bodo borili Constanta – Lugi Lund, Sporting Lizbona – Pick Szeged in Nantes – Montpellier. Füchse Berlin kot gostitelj turnirja ima nastop že zagotovljen. Prve tekme bodo 19. in 20. aprila, povratne pa 26. in 27. aprila.

Lige prvakov, četrtfinale, žreb parov:

Rhein-Neckar Löwen – Barcelona
Flensburg-Handewitt – Vardar Skopje
Metalurg Skopje – Kiel
Paris Saint-Germain – Veszprém

Pokal EHF, četrtfinale, žreb parov:

Constanta – Lugi Lund
Sporting Lizbona – Pick Szeged
Nantes – Montpellier

Že v polfinalu:
Füchse Berlin

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.