Slovenija
37 ogledov

Logarjevi: upamo, da se Srečku ni zgodilo kaj hudega

medvedek Medo Fotosmedia
Družina Logar iz Podvrha v Poljanski dolini se je po izginotju medvedka Srečka iz azila za divje živali na Muti s pisnim sporočilom obrnila na medije. Upajo, da se medvedku ni zgodilo kaj hudega.

Če je v rokah tretjih oseb, Logarjevi te pozivajo, naj ga oddajo v velebitsko zatočišče za mlade medvede v Kuterevem na Hrvaškem ali pripeljejo na Stari vrh.

Logarjevi so zapisali, da ne vedo, zakaj in kako se je medvedek aprila letos pojavil na območju Starega vrha, ter da z njegovim prihodom nimajo nič skupnega. Dejstvo pa je, da je bil medvedek sirota in potreben pomoči.

Sprašujejo se, ali ni poginil že v ujetništvu

Poudarjajo, da so se zavedali, da je medvedek pri njih najbrž le začasno in da so še v zakonitem roku - čeprav za uredbo in njena določila sploh niso vedeli - poklicali Zlatka Goloba, lastnika zasebnega zatočišča za prostoživeče divje živali, a je Golob sprejem medvedka zavrnil.

"Zdaj pa se pojavlja kot nekakšen rešitelj, ki bo medvedka Srečka odvadil človeka," dodajajo, pri čemer izpostavljajo, da je Srečka izoliral v "utesnjeno kletko, opremljeno z električno ograjo, hkrati pa ga hranil z izrazito človeško hrano". Logarjevi upajo, da se medvedku ni pripetilo kaj hudega. Med drugim se sprašujejo, ali je v "tako uničujočem ujetništvu" morda poginil.

Medved ta teden izginil

Medvedek Srečko je doživel veliko pozornosti javnosti. Po trditvah Logarjevih, ki so želeli medvedka obdržati, se je aprila sam zatekel k njim. Po nekaterih drugih informacijah pa naj bi ga Logarjevi pripeljali s Kočevja, da bi tako dvignili zanimanje za svojo brunarico, ob kateri bi uredili dom za medveda.

Okoljski inšpektorji so tretjega junija medvedka odvzeli in odpeljali v zavetišče na Muto. A je v noči na 20. junij nekdo vlomil v azil, medvedek pa je izginil.

Komentarjev 5
  • farmar 21:40 23.junij 2011.

    ja ali nima azil ograje, nadzora in varovanja, pa še pse ima lastnik azila znotraj ograde......in zgodba...preprosta, ki jo laiki poznamo ....srečkota je prodal lastnik azila- samo poglejte njegovo kartico na netu..škoda pa drugim podtakniti!!!pa ...prikaži več saj bo policija zadevo raziskala in mogoče se bo še komisija v DZ imenovala

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 16:17 23.junij 2011.

    Na posnetkih medota dan pred izginotjem,se lepo vidi,da je zdrav in živ.Če pri unih ni poginil bi tu mel še manj razlogov,glede na oskrbo!

  • VERITA 14:40 23.junij 2011.

    Možno pa je, da je medvedek poginil že v zavetišču in je bil vlom samo uprizorjen.