Avto
87 ogledov

Loputanje z vrati sproži airbag

Dodge charger FCA
Ameriški mišičnjak dodge charger ima nenavaden problem - če premočno zaloputnete vrata, tvegate sprožitev varnostne blazine.

Fiat Chrysler Automobiles je moral minule dni objaviti vpoklic skoraj 300.000 vozil tipa dodge charger, izdelanih med leti 2011 in 2014. Tamkajšnji regulator za prometno varnost NHTSA je namreč na podlagi pritožb lastnikov ugotovil, da so senzorji, ki v primeru bočnega trka aktivirajo stransko varnostno blazino, "preveč občutljivi", zato lahko pride do nenadnega proženja varnostnih sistemov.

To pomeni, da lahko blazino in zadrževalce varnostnega pasu sproži že močnejše loputanje z vrati. Trije ljudje naj bi zaradi težave utrpeli lažje poškodbe. Charger se tako pridružuje modelu poltovornjaka dodge ram, ki ima podoben problem, le da so slednjih vpoklicali kar 800.000.

Dodge charger ohranja duh tipičnega ameriškega mišičnjaka. Po petih generacijah so ga znova oživeli kot limuzino leta 2006, v njem pa rohnijo V6 in V8 motorji. Med drugim je zvezda aktualne druge sezone serije Pravi detektiv, v kateri igra Colin Farrell.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.