Slovenija
61 ogledov

Lorbek smrt otroka obžaluje, a krivde ni priznal

slovenija 11.02.10, kopalisce pristan, bazen, foto: barbara bradac Barbara Bradač
Sojenje zaradi tragedije v Pristanu. Tožilka predlagala osem mesecev zapora.

Na mariborskem sodišču se je nadaljevalo sojenje zaradi tragedije v kopališču Pristan, kjer je leta 2010 utonil šestletni deček. Na predobravnalni narok je tokrat prišel voditelj plavanja Jernej Lorbek, ki mu tožilstvo očita povzročitev smrti iz malomarnosti. Tožilka je zanj predlagala osem mesecev zaporne kazni, a ker še ni bil obsojen, bi lahko kazen odslužil z družbenokoristnim delom. Lorbek je dejal, da smrt otroka obžaluje, da ne mine dan, ko ne bi pomisli na dogodek, a da krivde ne more priznati.

Krivde ne priznajo

Tožilstvo poleg Lorbeka odgovornost zahteva tudi od direktorja Športnih objektov Maribor Antona Kneza in direktorja podjetja z reševalci iz vode Kristijana Habjaniča, za katera je tožilka v primeru priznanja prav tako predlagala osem mesecev zapora. Oba na predobravnalnem naroku pred dnevi krivde nista priznala, tako da se bo za trojico zdaj 
začelo sojenje.

Kot smo že poročali, je bil plavalni tečaj usoden za Marcela Klinca. Deček se je po koncu tečaja neopazno izmuznil iz skupine in odšel do manjšega bazena. Iz dober meter globoke vode ga je negibnega potegnil devetošolec. Po oživljanju je znova zadihal, a so bile poškodbe možganov prehude in teden kasneje je izgubil bitko za življenje.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.