Šport > Moto športi
29 ogledov

Lorenzo: Márquez ogroža ostale dirkače

jorge lorenzo dani pedrosa Reuters
Svetovni prvak v razredu motoGP Jorge Lorenzo se je dotaknil agresivne vožnje rojaka Marca Márqueza.

Potem ko je vodilnega v prvenstvu motoGP Marca Márqueza okaral Dani Pedrosa, se je oglasil še Jorge Lorenzo, ki je prepričan, da mladi Španec ogroža varnost ostalih dirkačev.

Márquez je na dirki za VN Aragonije trčil s Pedroso, ki je nato zaradi okvare motocikla pristal na tleh, incident pa še zdaleč ni edini v Špančevi debitantski sezoni v razredu motoGP.

''Napaka ni bila tako huda kot nekatere druge, če pa jih pogledamo skupaj, lahko rečem, da je zelo agresiven dirkač, ki ogroža ostale. Trčenje ni bil namerno, a to ni prvič, da se je Marc skoraj zaletel v Pedroso. Zgodilo se je Montmelu, Misanu in Aragonu. Logično, da je Pedrosa jezen,'' je povedal Lorenzo.

Poziva k strožjim kaznim

Španski dirkač je pozval komisarje, naj v prihodnje poskrbijo za strožje kanzi. ''Leta 2005 sem dvakrat trčil z Alexom de Angelisom in sem dobil eno dirko prepovedi. Od takrat naprej se je moja mentaliteta spremenila. Stvari počnem bolj premišljeno,'' je povedal Lorenzo in dodal: ''V formuli 1 si za vsako trčenje strogo kaznovan. V nogometu tudi, za grob prekršek dobiš rdeči karton. Motociklizem je svetlobna leta oddaljen od česa takega. Če se to ne bo spremenilo, bo vse več dirkačev bolj agresivnih,'' je prepričan Španec.

Upravni odmor najelitnejšega dirkaškega razreda ne vidi razloga za kaznovanje Márqueza. ''Če kaznujemo ta incident, potem lahko kaznujemo polovico dirkačev,'' je povedal nekdanji dirkač in eden izmed članov odbora Loris Capirossi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.