Šport
20 ogledov

Lorenzo: Najboljši krog v mojem življenju

jorge lorenzo EPA
Aktualni svetovni prvak Jorge Lorenzo je krog, s katerim si je privozil najboljši startni položaj v San Marinu, proglasil za najboljši krog v njegovi karieri.

Jorge Lorenzo se je na prizorišču trinajste dirke razreda MotoGP v San Marinu veselil 64. najboljšega startnega položaja, 38. v najmočenjšem razredu.

Svetovni prvak je prepričan, da mu je na domačem dvorišču Valentina Rossija uspel najboljši krog v njegovem življenju, s katerim je postavil tudi najhitrejši čas dirkališča Misano World Circuit Marco Simoncelli.

''Vedno, ko osvojiš 'pole-position', imaš občutek, da si odpeljal najbolje v življenju, vendar resnično verjamem, da je bil to moj najboljši krog. Tvegal sem pri zaviranju, pritiskal na plin, še posebej v počasnih ovinkih, kjer je tveganje za poškodbo manjše. Tvegal sem več kot ponavadi. Na koncu se je tveganje obrestovalo, saj smo dosegli zavidljiv čas in zadovoljen sem z razpletom kvalifikacij,'' je povedal Lorenzo.

Svetovni prvak je bil dobre tri desetinke hitrejši od moštvenega kolega Rossija in več kot pol sekunde od Mavericka Vinalesa (Suzuki). ''Počasi smo naredili velik napredek na motorju. Nekaj težav nam povzroča zadnja guma. Podobno se mi je dogajalo že z Bridgestonom. Upamo, da bo na dirki vse v redu. Če gume delujejo, sem lahko tako hiter kot Márquez. Izboljšali smo nekaj malenskoti, ki nam pomagajo, da smo še hitrejši, kar nam je uspelo v kvalifikacijah,'' je sklenil Španec.

Lorenzo je dobil tri od prvih šestih dirk sezone in nobene od naslednjih šestih. V skupnem seštevku se nahaja na tretjem mestu in ima 14 točk manj od Rossija. Italijanski dirkač, ki je nedavno spregovoril o tem, kakšno usodo privošči številki 46, ima 50 točk zaostanka za Márquezom.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.