Šport
16 ogledov

Lorenzo s prvega mesta

VN Katalonije jorge lorenzo EPA
Na dirki za Veliko nagrado Češke bo s prvega stratnega položaja v razredu MotoGP startal Jorge Lorenzo.

Španski motociklist Jorge Lorenzo z Yamaho je bil najhitrejši v kvalifikacijah za dirko v češkem Brnu. Za 0,74 sekunde je premagal rojaka in zmagovalca zadnje dirke za svetovno prvenstvo Marca Marqueza (Honda). Tretji je bil vodilni v skupnem seštevku Italijan Valentino Rossi (Yamaha), ki je zaostal 0,364 sekunde.

V drugi startni vrsti bodo začeli Italijan Andrea Iannone (Ducati), Britanec Bradley Smith (Yamaha) in Italijan Andrea Dovizioso (Ducati).

Pred tem so s kvalifikacijami opravili že v razredu moto3. Najhitrejši čas je postavil Italijan Niccolo Antonelli na Hondi, drugi je bil Danny Kent, tretji pa Španec Jorge Navarro. Iz prvega startnega mesta v moto2 bo začel Francoz Johann Zarco (Kalex). Drugi je bil Španec Tito Rabat, tretji pa njegov rojak Alex Rins.

Komentarjev 1
  • puksicd 18:46 15.avgust 2015.

    In spet isto vprašanje - zakaj v primerih treningov in kvalifikacij opisujete vrstni red? To nas ne zanima, videti hočemo seznam in čase ter nič drugega ... Če mislite, da je to bolje, potem se prekleto motite. Takšen način je zanič.