Šport
15 ogledov

Lorenzo za slovo z najboljšega položaja

jorge lorenzo EPA
V španski Valencii, kjer se bo v nedeljo z zadnjo dirko končala sezona motociklističnega svetovnega prvenstva, so dirkači opravili kvalifikacije.

Zadnjič v sezoni je bil v elitnem razredu motoGP najhitrejši domačin Jorge Lorenzo (Yamaha), ki je premagal rojaka in letošnjega svetovnega prvaka Marca Marqueza (Yamaha)

Za nameček je poslavljajoči se prvak iz sezone 2015 precej popravil še rekord steze, nov rekordni čas je za šest desetink boljši od prejšnjega, edini, ki je bil kolikor toliko blizu, je bil Marquez s tremi desetinkami zaostanka. Skupno je za Lorenza to že 65. "pole position" v karieri.

"Sijajno, danes je bil eden tistih dni, ko ti lahko uspe prav vse. A nisem bil hiter samo jaz, tudi drugi fantje so bili zelo močni," je po uspešnih kvalifikacijah dejal Lorenzo, ki bo v nedeljo odpeljal zadnjo dirko za Yamaho.

jorge lorenzo | Avtor: EPA EPA
Marquez je bil nekaj časa blizu, potem pa je moral prekiniti enega od hitrih krogov ter se je zadovoljil z drugim izhodiščem. "Videl sem, da ne bo šlo, zato sem se odločil za spremembo taktike in več postankov v boksih. Jutri bo na dirki vse odprto, skušal bom loviti Jorgeja," je napovedal svetovni prvak.

Zadovoljen pa je bil tudi Rossi, ki si je s tretjim časom kvalifikacij pripravil dobro izhodišče za stopničke. "Zadovoljen sem s prvo vrsto, ponavadi mi tu ni uspelo priti tako visoko. Jutri bo veliko odvisno od vzdržljivosti dirkačev in motorjev, upam, da se bom boril za uvrstitev med prve tri."

Medtem ko je Marquez že nekaj časa prvak za sezono 2016, Rossi pa je že drugi, je teoretično še odprt boj za tretje mesto. Za zdaj ima Lorenzo 208 točk, ob morebitnem spodrsljaju pa bi lahko z visoko uvrstitvijo predenj še prišel rojak Maverick Vinales (Suzuki), ki je bil danes v kvalifikacijah četrti, ima pa 191 točk.

MotoGP, VN Valencie, kvalifikacije:

1. Jorge Lorenzo (YZR-M1) 1:29.401
2. Marc Marquez(RC213V) +0.340
3. Valentino Rossi(YZR-M1) +0.727
4. Maverick Viñales(GSX-RR) +0.875
5. Andrea Dovizioso(Desmosedici GP) +0.937
6. Pol Espargaro(YZR-M1) +0.991
7. Andrea Iannone(Desmosedici GP) +1.019
8. Dani Pedrosa(RC213V) +1.173
9. Aleix Espargaro(GSX-RR) +1.484
10. Bradley Smith(YZR-M1) +1.548

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.