Slovenija
94 ogledov

"Izmišljeni umor"

Slovenija 15.01.2013 Bostjan Koprivnikar, Simon Trancar, sodisce, sojenje, kazen Saša Despot
Sojenje. Za smrt brez trupla, ki ga nikoli niso našli.

Že tretja sodnica je včeraj začela soditi domnevnima morilcema brezdomca Stojana Kranjca, čigar trupla sicer policija ni nikoli našla. Boštjana Koprivnikarja in Simona Trančarja je policija prijela šele leta 2008, šest let po domnevnem umoru, ki pa ga nobeden od njiju ne priznava.

Koprivnikar se včeraj na sodišču zato sploh ni želel zagovarjati. "Umor je izmišljen. Neke noči smo se s Kranjcem res sporekli in stepli, a lokal je zapustil sam," zagotavlja Trančar. Ta je sicer ob aretaciji precej podrobno opisal, kako naj bi umrl Kranjc. "V to so me prisilili policisti, ki so mi povedali, kaj moram govoriti," dodaja Trančar, ki zdaj vse zanika. Oba trenutno že prestajata zaporne kazni, Koprivnikar 30- in Trančar 15-letno. Tolikšna kazen ju je namreč doletela, ker sta leta 2002, skoraj hkrati z izginutjem Kranjca, brutalno mučila in umorila 18-letno dekle iz Zagorja.

Komentarjev 2
  • Izudin 09:07 16.januar 2013.

    Napišite še, na kako krut način sta ubila nedolžno dekle. Saj normalnim ljudem niti domišljija ne sega tako daleč, kar sta ta dva turbo zločinca naredila.

  • Alpin 07:46 16.januar 2013.

    "sta leta 2002, skoraj hkrati z izginutjem Kranjca, brutalno mučila in umorila 18-letno dekle iz Zagorja"Ah potem sta pa to res dva čist nedolžna fantiča. Policija si je spet kar nekaj izmislila.. bi jih lahko prosim jaz en večer zaslišal?