Slovenija
13 ogledov

Krka je šampion

Slovenija 07.11.2013 Joze Colaric predsednik uprave in generalni direktor, inter Saša Despot/Žurnal24
Krka prodajo povečala za 5 odstotkov, dobiček pa za 8.

Dobiček Krke je lani znašal 172,8 milijona evrov, kar osem odstotkov več kot predlani. Polovico dobička bodo namenili za dividende. Letošnji prihodki so večji za pet odstotkov in so 1,2 milijarde evrov.

Krka na tujih trgih proda skoraj 93 odstotkov vseh zdravil, eden od njenih ključnih trgov pa ostaja Rusija. Tam so lani prodali za 298 milijonov izdelkov, 22 odstotkov več kot predlani.

Konec leta je bilo v Krki zaposlenih 10.048 ljudi, letos pa naj bi se njihovo število še povečalo. Najpomembnejši izdelki za Krko ostajajo zdravila na recept.

Krka je v Novem mestu začela graditi največjo naložbo v zgodovini družbe, vredno 200 milijonov evrov. Obrat za proizvodnjo trdnih zdravil naj bi zagnali konec prihodnjega leta, v njem pa naj bi proizvedli 4,5 milijarde zdravil na leto.

Telekom bo odpuščal

Skupina Telekom je lani ustvarila 799,2 milijona evrov prihodkov. Dobička iz poslovanja je bilo za 71,5 milijona evrov, kar dobrih sedem milijonov več kot predlani. Predsednik uprave Telekoma Rudolf Skobe je napovedal, da bodo v matični družbi zaradi "stroškovne učinkovitosti" odpustili okoli 150 ljudi. Način odpuščanja je še stvar pogajanj.

Telekom je na državnem seznamu družb za privatizacijo. Kot so povedali, jo uprava podpira.

Komentarjev 2
  • Nebodigatreba6 18:09 02.marec 2014.

    Vsak kovanec ima dve plati in tudi za tovrstno uspešnostjo se skrivajo manj prijetna dejstva. Medtem ko se na velik zvon obešajo poslovni rezultati, se po drugi strani ne govori o prometnem kaosu pred domačim pragom. Ceno plačujejo najbližji sosedje, ...prikaži več o čemer pričajo naslednji posnetki: https://www.youtube.com/channel/UCTvSJW6yz03O6ayS7gb-njQ

  • moder 10:53 28.februar 2014.

    zdej bo pa sploh biznis, ko so ljudi tesno povezane z farmacijo h zdravstveni blagajni spravli. Skazili bojo kar je se ostalo...