Slovenija
102 ogledov

Zmotil se je in vozil po svoje

ljubljana 12.04.13, lpp, bus, javni prevoz, avtobus, oglasevanje, reklama, foto: Anže Petkovšek
Z avtobusom. Bralka namesto pri Kolizeju izstopila pri Drami, ker je voznik zgrešil pot.

"Ko sem se z avtobusom številka 1 peljala iz Šiške proti centru, je voznik namesto da bi šel naravnost na Gosposvetsko cesto, zavil desno na Bleiweissovo cesto, nas peljal mimo parlamenta, nato zavil na Slovensko cesto in ustavil šele pri Drami. Drugi vozniki avtobusov so ga čudno gledali in dvigovali roke, ena od potnic pa je rekla, da se ji je že drugič v enem mesecu zgodilo, da je voznik zgrešil pot," je svoje popotovanje opisala bralka in dodala, da se je voznik za svojo zmoto opravičil.

"Občasno se dogaja, da se zmotijo. Vsakemu se lahko zgodi, da se zmoti, to je v človeški naravi," je pojasnila Tamara Deu, svetovalka za komunikacijo javnega podjetja Ljubljanski potniški promet (LPP).

Dolgčas bi jim bilo

Vozniki vsak dan vozijo po drugi liniji (LPP jih ima 47), je povedala in dodala, da taka pravila veljajo že nekaj časa. Prav tako menjajo avtobuse na linijah. "Tako je bolje za voznike, ker so pozornejši na dogajanje v prometu, vožnja jim je zanimivejša," je razložila Deuova. Če to pravilo ne bi veljalo, bi jim namreč postalo dolgčas.

Komentarjev 14
  • Oxxo 13:13 25.maj 2013.

    Mogoče zato, ker slovenceljni nismo pripravljeni poprijeti za vsako delo. Če živiš v bloku - kdo ti ga je zgradil? Slovenčki? Malo morgen! Zato je tvoj nacionalni ponos gnilo jabolko!

  • Oxxo 13:11 25.maj 2013.

    Se strinjam s poudarkom na nepotešenosti! :-D

  • Evropski Slovenec 21:10 24.maj 2013.

    Pa kaj potem. Ob 54-ih različnih trasah linij, oziroma podlinij (če gledamo še razne variante 1B, 11B, N5, itd...) se sploh ne čudim, da se kakšen od voznikov ne "zmoti" in zavije na X cesto. Pa še tole: Vsi ...prikaži več smo ljudje. Tudi "Zokijevi" vozniki se sem in tja zmotijo. Če je le mogoče, poskusijo napako popraviti. Vprašajte se, kako bi vi vozili 18 metrov dolg in nekaj ton težak avtobus po ljubljanskih cestah. Za bralko pa: v bodoče naj poda pritožbo na kontaktni mail: mail(at)lpp.si, oziroma med tednom na 01/58-22-506. Ali je potrebno zganjati tak halo po medijih?