Svet
311 ogledov

Loterijska afera v Srbiji: Vse skupaj je povzročil grafik

loterija Žurnal24 main
Loterijska prevara, o kateri se je tem tednu na veliko razpravljalo tudi onkraj srbskih meja in zaradi katere je odstopil direktor srbske loterije, kot kaže ni bila prevara, temveč povsem naključna napaka.

Loterijska afera, ki je dodobra razburkala srbsko javnost in segla tudi do nas, ko smo se kaj hitro začeli spraševati o možnostih tovrstnih zlorab, je kot kaže vendarle dobila epolog. 

Preberite še:

- Zaradi sumljivega žrebanja lota odstopil direktor loterije

Kot poroča srbski Blic, je policija je med 11 zaslišanimi zaposlenimi na srbski loteriji vendarle našla krivca. Gre za grafika, ki v televizijski režiji vpisuje številke, ki se prikazujejo na televizisjkih zaslonih. Grafik je policistom priznal, da je namesto številke 27, po pomoti vpisal 21. Ko je ugotovil, da se je zmotil, je sicer hotel napako popraviti, pa kaj, ko programska oprema tega ni upoštevala. Ravno takrat se je iz bobna prikotalila še čisto prava števila 21.

dežurni@žurnal24.si

 
Komentarjev 11
  • mph 14:19 02.avgust 2015.

    To bi se strinjal, ČE ne bi bilo še enega nesrečnega naključja, da se je neka številka na monitorju pojavila PREDEN je sploh priletela (poškodovana) žogica iz bobna. Seveda je možno tudi vse skupaj splet nesrečnih naključij. Ali pa kaj drugega.

  • mph 10:39 02.avgust 2015.

    Khm, kar sem prebral, se je številka pojavila VNAPREJ. Nima veze ali prava ali napačna. Če bi on napisal napačno, ko je ŽE prišla žogica ven, kar bi moralo bit, potem bi razumel. Ampak grafik NE MORE vedet, dokler ta ...prikaži več ne prileti iz bobna. In ostane še vedno misterj poškodbe, morda bodo ugotovili še kaj podobnega z ostalimi. V vsakem primeru sumljivo, pa nisem drugače pristaš nobenih zarot, ala chemitrails in podobno,....

  • dimnikar 09:42 02.avgust 2015.

    Tocno tako. Meni je bilo to takoj kristalno jasno. Ljudje imajo pa radi teorije zarote, zato bo ta "loterijska afera" ponarodela, tako kot so chemtrailsi in plastični sneg.