Šport > Moto športi
15 ogledov

''Lotus dobro ve, zakaj ne podpišem''

kimi raikkonen EPA
Finski dirkač Kimi Räikkönen se z Lotusom ne bo pogovarjal o novi pogodbi za sezono 2014, dokler britanska ekipa ne ugodi njegovim zahtevam.

Kimi Räikkönen se je leta 2012 vrnil v formulo 1 in podpisal pogodbo z Lotusom, kjer je že v svoji prvi sezoni stopil na najvišjo stopničko (VN Abu Dabija). Finec je nedavno izrazil svojo naklonjenost kratkoročnim pogodbam, ki mu dajejo več svobode.

Lani je z britansko ekipo pogodbo podaljšal do konca sezone 2013, pri Lotusu pa si želijo, da bi Kimi ostal del njihove ekipe. A Finec je ekipi že sporočil, da bo ostal, če bodo ugodili določenim zahtevam. Pred začetkom dirkaškega vikenda v Monzi je nekdanji svetovni prvak priznal, da so pogajanja na mrtvi točki.

''Poznajo razloge, zakaj se trenutno nič ne dogaja, in dokler ne uredijo določenih zadev, se ne moremo pogovarjati o prihodnji sezoni. Povsem preprosto je. Razloge dobro poznajo,'' je bil jasen Räikkönen, ki je dolgo veljal za prvega favorita Red Bulla, ko je ta iskal zamenjavo za Marka Webbra.

kimi raikkonen | Avtor: EPA EPA
Kontruktorski prvaki so se naposled odločili za Daniela Ricciarda - odločitev, ki Kimija ni presenetila. ''Nič ni bilo narobe. Verjetno so si zaželeli nekaj drugega. Kaj pa vem, vprašajte jih,'' je povedal Kimi in dodal: ''Zame sploh ni pomembno. Včasih se pogovori pač ne obnesejo.''

Takoj po objavi novice, da bo Webbra zamenjal Ricciardo, se je po paddocku začelo šušljati o morebitni vrnitvi k Ferrariju. Finec je namreč prav s poskočnim konjičkom leta 2007 osvojil naslov svetovnega prvaka.

Čeprav so se odnosi med ekipo in dirkačem v kasnejših letih skrhali, pa 33-letnik trdi, da nima nobenih zamer. ''Nikoli nisem imel ničesar proti nikomur. Seveda bi bile lahko stvari v preteklosti drugačne. Ne samo pri Ferrariju, ampak pri številnih ekipah,'' je zaključil Finec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.