Slovenija > Črna kronika
51 ogledov

Zasledoval ga je in streljal nanj

Policija pred stavbo občine v Mariboru Nino Verdnik
Šestindvajsetletni moški iz okolice Maribora naj bi poskušal umoriti 36-letnika. Ta je bežal pred njim, on pa ga je zasledoval po ulicah Maribora. Policija prosi vse morebitne očividce, da ji pomagajo pri zbiranju informacij.

Včeraj med 21.10 in 22.19 je 26-letni moški iz okolice Maribora po navedbah policije poskušal umoriti 36-letnega moškega, prav tako iz okolice Maribora. "Dejanje je storil z uporabo strelnega orožja," je v sporočilu za javnost pojasnil Miran Šadl iz PU Maribor. 

Osumljenec je najprej streljal na oškodovanca v neposredni bližini bivše trgovine Lesnina v Hočah. "Oškodovanec je z osebnim avtomobilom znamke Audi A6 Avant, črne barve, MB registrskega območja, odpeljal v smeri mesta Maribor," je povedal Šadl in nadaljeval, da ga je osumljeni z belim osebnim avtomobilom znamke BMW, serije 6, nemških registrskih tablic ves čas zasledoval.

Med begom oz. zasledovanjem sta vozila iz smeri Hoč v smeri Betnave, po naselju Pivola, nato po Streliški in Ljubljanski ulici ter po cesti Proletarskih brigad v Mariboru.

"Za tem se je osumljeni presedel v osebni avtomobil znamke Škoda Octavia Combi, bele barve, s koprsko registrsko tablico, s katerim je oškodovanca v črnem Audiju zablokiral v neposredni bližini semaforiziranega križišča v Hočah, takoj za križiščem za Radizel oz Slivnico," je razložil Šadl. "Tam je proti oškodovancu ponovno streljal, zaradi česar je oškodovanec s črnim Audijem sunkovito zapeljal vzvratno, do prej omenjenega križišča, za tem pa po Tržaški in Titovi cesti v center mesta Maribor."

Osumljeni mu je z belo Škodo ponovno sledil in, ko ga je zaradi gneče, vzporedno s trgovino Harvey Norman dohitel, je med vožnjo ponovno streljal proti njemu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • primoz.g 22:30 14.marec 2017.

    in to s poudarkom na SLOVENEC, čifi itak vsi lažejo ker mislijo neko svojo pravico uveljavljat, do takrat naj jih pa policija čuva ali kaj ? če noče povedat kdo je bil, naj se sam jebe z njim.

  • primoz.g 22:29 14.marec 2017.

    pa madonca vprašte žrtev napada, on 1000000% ve kdo ga je napadel, če noče povedat pa pač putite času čas.

  • nergač 20:13 14.marec 2017.

    ti si pa tipičen Slovenc, zelo prepoznaven po svojem stališču:"kaj je pa iskal tam."