Šport > Nogomet
26 ogledov

Lovren z ultimatom zapečatil svojo usodo

dejan lovren EPA
Selektor hrvaške nogometne reprezentance Ante Čačić je dejal, da na letošnjem evropskem prvenstvu v Franciji ne bo Liverpoolovega branilca Dejana Lovrena.

"Ko so me imenovali za selektorja, sem dejal, da je hrvaška ekipa nad vsakim posameznikom. Tega ne mislim spreminjati zaradi nikogar. V hrvaški slačilnici ni prostora za ultimate. Hrvaški dres je treba spoštovati, tako kot soigralce in trenerja," je dejal Čačić, ki je mesto selektorja prevzel septembra lani.

Izjavo selektorja so objavili na uradni spletni strani hrvaške nogometne zveze, potem ko je Čačić konec tedna v Liverpoolu obiskal omenjenega branilca.

"Pogovorila sva se odkrito in pošteno o njegovem statusu v ekipi, o tekmi na Madžarskem in o intervjuju, v katerem je izrazil določena nesoglasja in ultimat," je povedal Čačić.

Spor med obema akterjema se je začel prav na prijateljski tekmi na Madžarskem, ko se je Lovren hitro vrnil z ogrevanja na rezervno klop in s tem protestiral, ker ga ni bilo v začetni postavi.

Že pred dnevi je 26-letnik dejal, da če mu selektor ne zagotovi mesta v prvi enajsterici, potem ne bo igral v Franciji. Hrvaška bo tam igrala v skupini D skupaj s Češko, Španijo in Turčijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.