Šport > Nogomet
46 ogledov

L'pool z zmago drugi

James Milner Profimedias
Liverpoolu je z zmago v Swanseaju skočil vsaj začasno na drugo mesto angleške lige.

Trener Liverpoola Jürgen Klopp v prvem polčasu ni mogel biti zadovoljen z igro svojih izbrancev, a je tem v drugem polčasu uspel preobrat, z novimi tremi točkami na gostovanju pa so na lestvici preskočili Tottenham, Arsenal in mestnega tekmeca Everton ter zdaj zaostajajo le še za stoodstotnim Manchester Cityjem. A meščane, spurse in topničarje obračuni sedemega kola še čakajo.

Swansea City je proti Liverpoolu povedel že v uvodnih minutah tekme, ko se je znova med strelce vpisal v tej sezoni odlični Nizozemec Leroy Fer. Vezist je zabil že svoj četrti gol, tokrat je na drugi vratnici izkoristil podaljšano žogo po kotu. Gostje so poizkušali izenačiti že v nadaljevanju prvega dela, vendar jim to ni uspelo. So pa precej bolje odprli drugi polčas, v 54. minuti je po predložku Jordana Hendersona z glavo zadel Roberto Firmino.

Kloppovi izbranci so kasneje zapravili še nekaj priložnosti, do zmage pa pravzaprav prišli iz ničesar. Po žogi v kazenski prostor so domači nespretno okroglo usnje odbili le v zrak, po novi gneči pa je Firmino padel ob ne preveč močnem potisku Angela Rangela. Sodnik je pokazal na belo točko, še četrtič v tej sezoni pa je enajstmetrovko zanesljivo izvedel James Milner, ki je tako v 84. minuti Liverpoolu prinesel vse tri točke.

Vse bolj je negotova usoda Italijana Francesca Giuidolina na klopi Swanseaja. "Ne vem. O tem ne odločam jaz. Na meni je, da ekipo na najboljši način pripravim za naslednjo tekmo. Poznam situacijo. To, da bom zapustil klub, je možnost," je dejal Italijan, ki je v tej sezoni doslej uspel zbrati le štiri točke.

Že v petek je Everton doma le remiziral s Crystal Palacom, tudi večina sobotnih dvobojev pa se je končala brez zmagovalca. Poleg Liverpoola je bil naposled zanesljiv tudi Chelsea, ki se je pobral po porazu v minulem tednu, ko je s kar 0:3 izgubil proti Arsenalu. Tokrat so modri predvsem po zaslugi Diega Coste, zbral je zadetek in asistenco, v gosteh premagali Hull City. Ob le remiju je vse bolj majav tudi stolček Slavena Biliča pri West Ham Unitedu.

Premier League, 7. kolo:

Everton : Crystal Palace  1:1 (1:0)
Lukaku 35.; Benteke 50.

Swansea City : Liverpool  1:2 (1:0)
Fer 8.; Firmino 54., Milner 84./11-m

Hull City : Chelsea  0:2 (0:0)
Willian 61., Costa 67.

Sunderland : WBA  1:1 (0:1)
van Aanholt 83.; Chadli 35.

Watford : Bournemouth  2:2 (0:1)
Deeney 51., Success 65.; Wilson 31., King 63.

West Ham United : Middlesbrough  1:1 (0:0)
Payet 57.; Stuani 51.

Nedelja:
Manchester United - Stoke City
Leicester City - Southampton
Tottenham - Manchester City
Burnley - Arsenal

Lestvica:
1. Manchester City  18 (-1)
2. Liverpool  16
3. Tottenham  14 (-1)
4. Everton  14
5. Arsenal  13 (-1)
6. Chelsea  13
7. Manchester United  12 (-1)
8. Crystal Palace  11
9. WBA  9
10. Southampton  8 (-1)
11. Watford  8
12. Bournemouth  8
13. Leicester Cuty  7 (-1)
14. Burnley  7 (-1)
15. Hull City  7
16. Middlesbrough  6
17. Swansea City  4
18. West Ham  4
19. Sunderland  2
20. Stoke City  2 (-1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.