Slovenija
3025 ogledov

LPP: Namesto petega bo treba po novo vozovnico že prvega!

čakalna vrsta LPP Anže Petkovšek
Z novim integriranim javnim potniškim prometom prihajajo tudi novi roki. Pet dnevni rok za nakup nove mesečne bo za študente in dijake po novem le še enodnevni. Za ostale roki še ostajajo enaki.

Ljubljanski potniški promet je uporabnikom mesečne vozovnice dopuščal, da so vozovnico kupili do petega v mesecu, a s prehodom na novi Integrirani javni potniški promet bo nova vozovnica veljala le za obdobje točno enega meseca. Da bi preprečili kaotično nakupovanje mesečnih vozovnic med prazniki in konci tedna, so na infrastrukturnem ministrstvu sicer dodali dodaten dan in zapisali, da vozovnica velja "od prvega do zadnjega dne v mesecu in še prvi delovni dan naslednjega meseca (sobota se ne šteje kot delovni dan)".

Na LPP nam je predstavnica za odnose z javnostmi Tamara Deu Ošlak pojasnila, da odločitev ni njihova in je pravila določilo ministrstvo, saj so vezana na njihov IJPP sistem.

Predprodaja vseh mesečnih vozovnic se sicer začne že 21. dne tekočega meseca za naslednji mesec.

Za občane in upokojence pravila ostajajo enaka

Pravila za kategorije potnikov, ki za enkrat še niso v sistemu IJPP, to so občani in upokojenci, zaenkrat ostajajo enaka. Mesečna vozovnica kupljena za tekoči mesec jim še vedno velja do vključno petega dne v naslednjem mesecu.  

Po vključitvijo tudi vseh ostalih uporabnikov javnih prevozov v sistem integriranega javnega potniške prometa, pa bodo tudi občani in upokojenci morali upoštevati roke, ki jih je postavilo ministrstvo in si mesečno vozovnico priskrbeti že prvi delovni dan v mesecu.

Komentarjev 6
  • Kranjica 21:41 01.september 2016.

    Še slabše, kot v 80-ih letih. Tako , kot da bi bili v Venezueli. Ne razumem, da se v dobi računalništva ne da tega drugače rešiti. Uslužbencem, ki bi morali te zadeve urejati v korist državljanov, pa dvigujejo plače.

  • Kranjica 21:38 01.september 2016.

    Aha! Kako pa naj razumem pisanje zgoraj, da si bo treba po vključitvi vseh uporabnikov v IJPP priskrbeti vozovnico že prvi delovni dan v mesecu? Kaj je s predprodajo?

  • Zmago 12:44 01.september 2016.

    " Predprodaja vseh mesečnih vozovnic se sicer začne že 21. dne tekočega meseca za naslednji mesec. "