Avto
419 ogledov

Pomembna novost za uporabnike ljubljanskega LPP

Na LPP še vedno načrtujejo sklepanje pogodb z občinami, župani teh pa računajo, Saša Despot
Na avtobusih Ljubljanskega potniškega prometa so uvedli dobrodošlo novost. Na digitalnih zaslonih se bodo pojavljala obvestila o prihodih avtobusov, kar bo olajšalo prestopanje med linijami.a

Ljubljanski potniški promet je z izbranim podizvajalcem podjetjem Media Bus d.o.o., ki pod blagovno znamko Zaslon upravlja z digitalnimi zasloni in skrbi za digitalne vsebine v avtobusih mestnega potniškega prometa, vzpostavil napovedi prihodov avtobusov po novem tudi v avtobusih. 

Informacijo o prihodih avtobusov na postajališčih po trasi in možnih prestopih lahko potniki sedaj spremljajo v zgornji pasici digitalnega zaslona med samim potovanjem. S to informacijo želi LPP obveščati potnike, kje in kdaj lahko pravočasno izstopijo in čez koliko časa lahko prestopijo na naslednjo linijo, pa tudi, kdaj imajo med prestopanjem na voljo več časa.

Čez poletje testiranja

Do sedaj so napovedi prihodov avtobusov potniki lahko spremljali na spletni strani www.lpp.si in na prikazovalnikih na postajališčih ter z aplikacijo Google Transit. Na LPP pravijo, da so vsi do sedaj vzpostavljeni načini spremljanja prihodov avtobusov bili sprejeti pozitivno in ostajajo v uporabi. Sistem napovedovanja bo v poletnih mesecih testiran, v tem času pa bo Ljubljanski potniški promet spremljal tudi mnenja potnikov, ki jih lahko posredujejo na mail@lpp.si. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.