• Ned 16 do 28 °C
  • Pon 17 do 27 °C
  • Tor 21 do 24 °C
več na vreme.net

Napovedi prihodov

0 komentarjev

Pomembna novost za uporabnike ljubljanskega LPP

Na avtobusih Ljubljanskega potniškega prometa so uvedli dobrodošlo novost. Na digitalnih zaslonih se bodo pojavljala obvestila o prihodih avtobusov, kar bo olajšalo prestopanje med linijami.a

G. P. / Ljubljana

 

Zasloni na avtobusih mestnega potniškega prometa so bogatejši za nove informacije namenjene potnikom. (Foto: Saša Despot )

Ljubljanski potniški promet je z izbranim podizvajalcem podjetjem Media Bus d.o.o., ki pod blagovno znamko Zaslon upravlja z digitalnimi zasloni in skrbi za digitalne vsebine v avtobusih mestnega potniškega prometa, vzpostavil napovedi prihodov avtobusov po novem tudi v avtobusih. 

Informacijo o prihodih avtobusov na postajališčih po trasi in možnih prestopih lahko potniki sedaj spremljajo v zgornji pasici digitalnega zaslona med samim potovanjem. S to informacijo želi LPP obveščati potnike, kje in kdaj lahko pravočasno izstopijo in čez koliko časa lahko prestopijo na naslednjo linijo, pa tudi, kdaj imajo med prestopanjem na voljo več časa.

Čez poletje testiranja

Do sedaj so napovedi prihodov avtobusov potniki lahko spremljali na spletni strani www.lpp.si in na prikazovalnikih na postajališčih ter z aplikacijo Google Transit. Na LPP pravijo, da so vsi do sedaj vzpostavljeni načini spremljanja prihodov avtobusov bili sprejeti pozitivno in ostajajo v uporabi. Sistem napovedovanja bo v poletnih mesecih testiran, v tem času pa bo Ljubljanski potniški promet spremljal tudi mnenja potnikov, ki jih lahko posredujejo na mail@lpp.si. 

 

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (0)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima