Magazin > Lepota & telo
148 ogledov

Lubenica prava zakladnica zdravja

lubenica Shutterstock
Z lubenico se ne boste le odžejali, ampak poskrbeli tudi za svoje zdravje.

Mnogi se poletja veselijo tudi zaradi lubenic, ki niso le slastne, ampak tudi zelo zdrave. Dobro hlajena lubenica vas bo odžejala, privoščite pa si jo tudi, če ste pretiravali pri telesnih aktivnostih, saj naj bi lajšala bolečine v mišicah. Priljubljena poletna poslastica je namreč bogata z aminokislino citrulin.

Lubenica je sestavljena iz 90 odstotkov vode, zato pomaga tudi pri razstrupljanju telesa. Gre za res vsestranski sadež. Votlo lahko na primer uporabite tudi kot skeldo za solato, s katero boste zagotovo navdušili svoje goste. Iz nje lahko pripravite sladoled, a tudi ledeni čaj, ki bo blagodejno vplival na vašo kožo. Vse, kar potrebujete, so 4 čajne vrečke zelenega čaja, ki pospešuje tvorbo kolagena, skodelico in pol lubenice, ki je polna antioksidantov, in dve čajni žlički medu. Čajne vrečke za 10 minut namakajte v vroči vodi. Tekočino nato za dve uri postavite v hladilnik. Medtem v mešalniku zmešajte lubenico in med. Zmes dodajte zelenemu čaju in pustite v hladilniku vsaj še eno uro. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.