Magazin > Film & Glasba & TV
78 ogledov

Lubitz navdih dobil iz filma Wild Tales?

wild tales Žurnal24 main
Britanci so šokirani, ker je tako kmalu po nesreči letala Germanwings v kinematografe prišla črna komedija Wild Tales, v kateri nekdo strmoglavi potniško letalo.

Mnogi se sprašujejo, ali je kopilot Andreas Lubitz navdih za svoje grozovito dejanje dobil iz filma, ki so ga v Nemčiji pod naslovom Wild Tales: Vsak lahko enkrat znori predvajali lani.

Film, ki je bil nominiran za oskarja in ga je produciral Pedro Almodóvar, je sestavljen iz šestih zgodb, ki govorijo o maščevanju. V eni zgodbi se morilec zaklene v pilotsko kabino in strmoglavi letalo, na katerem sedi več njegovih sovražnikov. Ko potniki ugotovijo, kaj se dogaja, poskuša eden od njih vdreti v pilotsko kabino, tako kot je to na nesrečnem letalu letalske družbe Germanwings poskušal storiti pilot.

Film se že vrti v ameriških kinematografih, pretekli teden pa je prišel tudi v britanska kina, kar je razburilo Otočane, ki sem jim zdi predvajanje filma tako kmalu po tragičnem dogodku več kot neokusno.

Lubitz naj bi v torek strmoglavil letalo, ki je bilo na poti iz Barcelone v Düsseldorf. Umrlo je 150 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.