Svet
63 ogledov

Lubitzova starša razburila sorodnike žrtev

Andreas Lubitz EPA
Starša kopilota, ki je lani marca v francoskih Alpah namerno strmoglavil letalo, sta se mu poklonila z oglasom v lokalnem časopisu. Sorodniki žrtev so ogorčeni.

Gunter in Ursula Lubitz sta v časopisu Westerwald zakupila prostor, kjer sta se poklonila njunemu sinu. Zahvalila sta se prijateljem in sorodnikom, ki so jima v zadnjem letu stali ob strani. "Hvala za vsako napisano vrstico, vsako rožo položeno na njegov grob, vsako tolažilno besedo, vsak obisk, vsak ljubeč ali tih objem," sta zapisala in dodala, da je bilo zadnje leto "leto groze in strahu, obupa in žalovanja. Izgubila sva čudovito in dragoceno osebo"

Sorodnike žrtev je omenjeni zapis vznemiril. Predvsem jih je zmotilo, da sta starša Lubitza opisala kot "čudovito in dragoceno" osebo. "Lahko razumem žalost staršev, ki so izgubili otroka. A takšno zahvaljevanje na javnem prostoru, v katerem se z besedo ne omeni 149 ljudi, ki jih je ta moški umoril – to je ignoranca in nespoštljivost," je dejal Jürgen Fareed, ki je izgubil sina.

"Naše umorjene otroke lahko obiščemo samo na kraju nesreče. Lubitzovi starši ga opisujejo kot dragocenega človeka. Ne moreva povedati, kako jezna sva," sta dejala starša Sebastiana S., ki je bil med potniki na omenjenem letalu. 

Andreas Lubitz je 24. marca lani strmoglavil letalo, ki je letelo iz Barcelone v Dusseldorf in na katerem je bilo 149 potnikov in članov posadke. Lubitz je trpel za hudo obliko depresije, kar pa mu je uspelo skriti pred delodajalci.

Komentarjev 6
  • tomi67 09:43 06.april 2016.

    Bil je bolan in je povzročil smrt toliko ljudi, namenoma, preračunljivo, čeprav pač pod vplivom psihičnih težav. Mladićeva hčerka je storila samomor in ga je to baje naredilo še bolj divjega, čeprav je najbrž bil manijak že od prej. Ali ...prikaži več se bomo njemu tudi poklanjali, ko ga bo enkrat vzelo? Bolno. Sorodniki in prijatelji imajo pravico do žalovanja, vendar naj svoja čustva obdržijo zase. Tudi morilec ima pravico do pokopa, vendar ga ne bomo javno pomilovali. Lubitz je morilec, Mladić je morilec, Hitler je bil morilec in še na tisoče jih je. Pa ni zdaj važno, ali so depresivni, shizofreni, alkoholičarji ali karkoli. Dejstvo je, da so morilci, pa kakorkoli že. Groba mu ravno ne bi poscal, bi pa morali nanj obvezno zapisati: "To je grob morilca Lubitza, ki je umoril 149 ljudi". Potem pa naj tam svobodno prižiga sveče, kdor hoče.

  • Zmago 09:01 06.april 2016.

    No, jaz še zdaj ne verjamem, da je to naredil. Tak, kot se rado zgodi, morajo zaradi "višjih" ciljev najti grešnega kozla.

  • Harrison 06:44 06.april 2016.

    Res ni opravičila za storjeno, vendar še vedno ostaja njun sin. Verjamem, da sta ga tudi starša na nek način obsodila, ampak kri ni voda. Morala bi se izogniti javnim objavam, saj vsakič znova odpirata rane mnogim, ki so ostali brez najdražjih!