Svet
52 ogledov

Lubitzovi prijatelji: Gre za prikrivanje!

Lubitz - Facebook podporna skupina Facebook
Prijatelji pokojnega kopilota strmoglavljenega letala družbe Germanwings so prepričani, da gre za zaroto letalske družbe. Po njihovem mnenju na ta način prikrivajo tehnične težave, ki naj bi jih imelo letalo.

Andreas Lubitz je ime, ki je v zadnjem tednu dni po tragični nesreči letala družbe Germanwings le še malokomu nepoznano; kopilot naj bi bil tisti, ki naj bi zaradi psihičnih težav sebe in še 149 ljudi na krovu letala pognal v skale in gotovo smrt.

Njegovi prijatelji so prepričani, da gre za zaroto, za izmišljotino, s katero naj bi letalska družba prikrila resnično razlog tragične nesreče. Po njihovem prepričanju naj bi strmoglavljenje povzročila tehnična napaka na letalu.

Na Facebooku so formirali skupino “Andreas Lubitz A320, mi smo proti gonji”, na kateri širijo svojo teorijo glede resničnega vzroka tragedije. Prepričani so, da so posnetki s črne skrinjice, s katerimi razpolagajo preiskovalci in ki naj bi dokazovali, da se je kopilot zaklenil v kabino in namerno povzročil strmoglavljenje, podtaknjeni s strani Lufthanse, ki ima v lasti družbo Germanwings.

Poleg tega, so prepričani, zaroto dokazuje tudi dejstvo, da so našli drugo črno skrinjico, njene vsebine pa ne.

Skupina ima na Facebooku več kot štiri tisoč članov; šlo naj bi predvsem za ljudi, ki živijo na območju Lubotzovega domačega kraja, nemškega Montabaura. Eden izmed kopilotovih nekdanjih sošolcev je napisal: “Prepričan sem, da je Andy nedolžen!

Med drugim so navedli tudi, da izjave ene izmed Lubitzovih nekdanjih deklet (izkazalo se je, da gre za stevardeso, s katero naj bi kopilot nekaj časa varal svoje dolgoletno dekle), niso pristne, pač pa da je bila stevardesa podkupljena za širjenje izmišljotin v medije.

Lufthansa navedb in same skupine podpornikov Andreasa Lubitza ne komentira. 

Komentarjev 6
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 00:28 02.april 2015.

    Men se zdi da nam neki skrivajo .....upam da se bo v preiskavi vse razčistl tko k je treba.

  • tomaz 11:58 01.april 2015.

    Tudi sam se strinjam, da preiskave ne vodijo družbe in so take trditve kot v opisanem članku pač samo opravičilo...tak padec lahko povzroči le tehnična okvara višinca, zagtovo pa bi bilo v tem primeru čisto drugačno obnašanje v pilotski kabini. ...prikaži veči. Če drži, da so opisana dejstva dogajanja točna, potem prav velik o resnični krivdi nimamo kaj razpravljati.

  • Francissco 10:49 01.april 2015.

    Kje ste zdaj vsi, ki ste kopilota takoj linčali in vpili nekaj o neodvisnih preiskavah. Kot, da ne bi živeli v eni najbolj korumpiranih držav v tem delu sveta. Kdor ima malo tehničnega znanja, je tukaj moral videti, da nekaj močno smrdi.