Šport
51 ogledov

Šafarova v bolnišnici

lucie safarova EPA
Finalistka OP Francije je zaradi bakterijske infekcije potrebovala pomoč zdravnika.

Češka teniška igralka Lucie Šafarova znova nima sreče z zdravjem. Peta igralka sveta je po neuspehu na zadnjem turnirju za grand slam v sezoni v New Yorku, ko jo je že v prvem krogu izločila Belorusinja Lesja Curenko, trenutno na zdravljenju v bolnišnici v Brnu, kjer so jo sprejeli zaradi bakterijske infekcije.

Osemindvajsetletna Šafarova se je na letošnjem odprtem prvenstvu Francije v Parizu prebila vse do finala, kjer jo je premagala Američanka Serena Williams. "Za mano je res nič kaj prijazen mesec, najprej poškodba, zdaj pa se še moram boriti z infekcijo v bolnišnici. Potrudila se bom, da bom že kmalu nazaj," je tenisačica objavila na družbenih omrežjih in zraven še priložila fotografijo, kako leži na bolniški postelji v Brnu, poročajo češki mediji.

Šafarova se je sicer že uvrstila na sklepni turnir WTA v Singaporju v konkurenci dvojic skupaj z Američanko Bethanie Mattek-Sands, s katero sta zmagali na turnirjih ženskih dvojic na odprtih prvenstvih Avstralije in Francije, prav tako pa se ji kot petouvrščeni na svetovni jakostni lestvici WTA obeta tudi nastop v posamični konkurenci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.