Magazin > Film & Glasba & TV
134 ogledov

Luciennin prvi

Lucienne Lončina Žurnal24 main
Glasbenica Lucienne Lončina, ki je postala medijsko prepoznavna kot žirantka v šovu Slovenija ima talent, gre prvič na festival popevk.

V Portorožu bodo v četrtek izžrebali vrstni red izvajalcev na tokratnem festivalu Melodije morja in sonca (MMS); med izvajalci bo letos tudi Lucienne Lončina, ki bo ne glede na dolgoletno pevsko kariero, pravzaprav prvič nastopila na popevkarskem festivalu.

Da se bo to zgodilo, je "kriv" njen soprog Milan, sicer tudi glasbeni producent. "Moj stari prijatelj Igor Lija je prišel z idejo, da bi rad posnel skladbo, ne vezano na MMS za njegov album; želel si je, da bi z njim v duetu zapela tudi Lucienne. Besedilo za komad sta napisala Igor Mikolič in najina hči Kim Lončina. Ko je Igor slišal posnetek, se je odločil, da ga pošlje tudi na festival, saj je skladba narejena v stilu CountryPopa z mediteranskim pridihom, sam sem pa avtor priredbe," razlaga Milan Lončina.

Med izbranimi

Festivalska žirija, ki jo vodi Slavko Ivančič, je 23. aprila izbirala pesmi, sedem izmed prijavljenih, sedem izvajalcev pa je bilo na festival povabljenih; tako se bo na 34. festivalu 6. junija za nagrade pomerilo 14 skladb.

Milan Lončina se tako letos simbolično vrača na MMS, tokrat sicer v drugačni vlogi – pred leti je bil, v zlati dobi festivala, ko je ta obsegal kar štiri festivalske večere, vključno z mednarodnim, namreč med njegovimi organizatorji. Med letošnjimi izvajalci so med drugim še Nuša Derenda, Rebeka Dremelj, Manca Ismajlova ter Enzo Hrvatin.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.